
Pikainen sillijäädyke
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 1 tlk matjessilliä
- 1 pieni sipuli
- 2 dl smetanaa
- 16 ruohosipulinvartta
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl sillilientä ja tilkka sherryä
- ¼ tl sitruunapippuria
Valmistusohje
- Vuoraa noin 5 dl:n vuoka muovikelmulla, jos haluat kumota jäädykkeen. Jäädykkeen voi tarjota myös suoraan kauniista kulhosta tai annosmaljoista.
- Leikkaa silli pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja ruohosipuli. Sekoita smetanan kanssa.
- Vaahdota kerma ja lisää silliseokseen. Mausta seos silliliemellä ja sitruunapippurilla. Voit terästää jäädykeseoksen sherrytilkalla.
- Valuta silliseos vuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja pakasta. Tarjoa viipaloituna tuoreen ruohosipulin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pikainen sillijäädyke