Reseptit
yli 60 min
24

Pitaleivät

Pitaleivät ovat pehmoisia leipäsiä, jotka kuuluvat Lähi-Idän herkkujen seuraan ja maistuvat etenkin meze-pöydän antimien, kuten hummuksen kera.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pitaleivät:

25 g hiivaa
5 dl viileää vettä
2 tl suolaa
1 rkl anista
2 tl hunajaa
1 dl oliiviöljyä
noin 12 dl Pizza-jauhoseosta (Myllyn paras)

Valmistusohje

1. Mittaa vesi yleiskoneeseen. Lisää muut ainekset ja pyöritä konetta hiljalleen 10 minuuttia.

2. Ota taikina koneesta. Peitä leivinliinalla ja anna kohota jääkaapissa seuraavaan päivään.

3. Ota taikina jääkaapista ja anna lämmetä huoneenlämmössä tunti.

4. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä muutaman minuutin ajan. Leivo sämpylöiksi. Litistä sämpylät jauhoissa ja lado uunipellille. Anna kohota noin 20 minuuttia ja paista 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Kokeile myös muita suolaisia leivonnaisia:
Naanleipä
Vihannessamosat
Kreikkalaistyyppinen leipä
Ruoka.fi: Marokkolaiset fetapasteijat

Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pitaleivät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X