Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Poke-kulho

Poke-kulho vie makumatkalle eksoottisille Havaijin saarille. Matkaa siivittää tuore mango, avokado ja tulinen seesamikastike. Koukuttava lohikulho on helppo tehdä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Poke-kulho

  • 500 g ruodotonta ja nahatonta kirjolohta

Poke-kulho, kalan maustekastike

  • ½ dl soijakastiketta
  • 4 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl sriracha-chilikastiketta
  • 1 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 2 kevätsipulinvartta hienonnettuna

Poke-kulho, riisi

  • 2 dl sushiriisiä
  • ½ dl kookoskermaa
  • ½ dl riisiviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Poke-kulho, lisäksi

  • 2 avokadoa
  • 1 mango
  • 100 g valko- tai punakaalia raastettuna

Valmistusohje

Poke-kulho tehdään helposti näin:

  1. Kuutioi 500 grammaa lohta. Sekoita puoli desiä soijakastiketta, neljä ruokalusikallista riisiviinietikkaa, yksi ruokalusikallinen sriracha-kastiketta, yksi ruokalusikallinen seesamiöljyä ja kaksi hienonnettua kevätsipulinvartta yhteen. Lisää joukkoon lohikuutiot. Sekoita hyvin, peitä kulho ja nosta se jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet muut ainekset.
  2. Keitä kaksi desiä riisiä pakkauksen ohjeen mukaan. Kun riisi on valmista, sekoita sen joukkoon puoli desiä kuumennettua kookoskermaa, puoli desiä riisiviinietikkaq, kaksi teelusikallista sokeria ja yksi teelusikallinen suolaa.
  3. Leikkaa kaksi avokadoa ja yksi mango viipaleiksi, raasta sata grammaa kaalia.
  4. Kokoa poke-kulho annoksiksi. Lusikoi riisiä kulhojen pohjalle ja asettele päälle sektoreittain lohikuutiot, avokadot, mangot ja kaaliraaste.

Lue myös: Trendikäs kulhoruoka on arjen pelastaja – näin kokoat sen evääksi tai aterialle

Lue myös Anna.fi: Lohi-poke


Kommentoi

Kommentoi juttua: Poke-kulho

Sinun täytyy kommentoidaksesi.