Poke-kulho
Poke-kulho vie makumatkalle eksoottisille Havaijin saarille. Matkaa siivittää tuore mango, avokado ja tulinen seesamikastike. Koukuttava lohikulho on helppo tehdä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Poke-kulho
- 500 g ruodotonta ja nahatonta kirjolohta
Poke-kulho, kalan maustekastike
- ½ dl soijakastiketta
- 4 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl sriracha-chilikastiketta
- 1 rkl paahdettua seesamiöljyä
- 2 kevätsipulinvartta hienonnettuna
Poke-kulho, riisi
- 2 dl sushiriisiä
- ½ dl kookoskermaa
- ½ dl riisiviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
Poke-kulho, lisäksi
- 2 avokadoa
- 1 mango
- 100 g valko- tai punakaalia raastettuna
Valmistusohje
Poke-kulho tehdään helposti näin:
- Kuutioi 500 grammaa lohta. Sekoita puoli desiä soijakastiketta, neljä ruokalusikallista riisiviinietikkaa, yksi ruokalusikallinen sriracha-kastiketta, yksi ruokalusikallinen seesamiöljyä ja kaksi hienonnettua kevätsipulinvartta yhteen. Lisää joukkoon lohikuutiot. Sekoita hyvin, peitä kulho ja nosta se jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet muut ainekset.
- Keitä kaksi desiä riisiä pakkauksen ohjeen mukaan. Kun riisi on valmista, sekoita sen joukkoon puoli desiä kuumennettua kookoskermaa, puoli desiä riisiviinietikkaq, kaksi teelusikallista sokeria ja yksi teelusikallinen suolaa.
- Leikkaa kaksi avokadoa ja yksi mango viipaleiksi, raasta sata grammaa kaalia.
- Kokoa poke-kulho annoksiksi. Lusikoi riisiä kulhojen pohjalle ja asettele päälle sektoreittain lohikuutiot, avokadot, mangot ja kaaliraaste.
Lue myös: Trendikäs kulhoruoka on arjen pelastaja – näin kokoat sen evääksi tai aterialle
Lue myös Anna.fi: Lohi-poke
Kommentoi
Kommentoi juttua: Poke-kulho