Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porkkana-kikhernekeitto

Porkkana-kikhernekeitto on helppo kasvissosekeitto, josta pannulla paahdetut kikherneet tekevät ruokaisan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
3 annosta

Ainekset

Porkkana-kikhernekeitto:

  • 1 prk (285 / 170 g) kikherneitä
  • 500 g porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl juustokuminansiemeniä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 tl kurkumaa
  • 1⁄4 tl cayennenpippuria
  • noin 8 dl kasvislientä
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • ranskankermaa
  • tuoretta korianteria
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Porkkana-kikhernekeitto tehdään helposti näin:

1. Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Jauha maustesiemenet morttelissa.

2. Kuumenna kattilassa öljy ja nosta sinne mausteet. Lisää joukkoon porkkanat ja sipulit. Anna pehmetä hetki samalla käännellen. Lisää puolet kikherneistä sekä kasvisliemi.

3. Keitä aineksia noin 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat täysin pehmenneet. Mausta keitto ripauksella suolaa. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

4. Paahda loput kikherneistä pannulla pienen öljylorauksen kanssa. Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Tarjoile porkkana-kikhernekeitto paahdettujen kikherneiden ja ranskankerman kera. Koristele keitto korianterilla.

Kokeile myös muita kasvissosekeittoja: Samettinen porkkanakeitto Palsternakkakeitto Nauriskeitto Ruoka.fi: Vihreä kasvissosekeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkana-kikhernekeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.