
Porkkana-kikhernekeitto
Porkkana-kikhernekeitto on helppo kasvissosekeitto, josta pannulla paahdetut kikherneet tekevät ruokaisan.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 3 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Porkkana-kikhernekeitto:
- 1 prk (285 / 170 g) kikherneitä
- 500 g porkkanaa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 tl korianterinsiemeniä
- 1 tl juustokuminansiemeniä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 0.5 tl kurkumaa
- 1⁄4 tl cayennenpippuria
- noin 8 dl kasvislientä
- ripaus suolaa
Lisäksi
- ranskankermaa
- tuoretta korianteria
- ripaus rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Porkkana-kikhernekeitto tehdään helposti näin:
1. Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Jauha maustesiemenet morttelissa.
2. Kuumenna kattilassa öljy ja nosta sinne mausteet. Lisää joukkoon porkkanat ja sipulit. Anna pehmetä hetki samalla käännellen. Lisää puolet kikherneistä sekä kasvisliemi.
3. Keitä aineksia noin 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat täysin pehmenneet. Mausta keitto ripauksella suolaa. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
4. Paahda loput kikherneistä pannulla pienen öljylorauksen kanssa. Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Tarjoile porkkana-kikhernekeitto paahdettujen kikherneiden ja ranskankerman kera. Koristele keitto korianterilla.
Kokeile myös muita kasvissosekeittoja: Samettinen porkkanakeitto Palsternakkakeitto Nauriskeitto Ruoka.fi: Vihreä kasvissosekeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porkkana-kikhernekeitto