
Palsternakkakeitto
Palsternakkakeitto on lempeä ja sakea kasvissosekeitto, joka on lämmittävä alkuruoka tai ateria syysiltoihin.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Palsternakkakeitto
- 1 purjo
- 3 valkosipulinkynttä
- voita tai öljyä
- 2 l kasvis- tai kanalientä
- 2–3 palsternakkaa
- ½ juuriselleriä
- 3–4 isoa Rosamunda-perunaa
- 1 rkl tuoretta timjamia
- rouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 1 tl juustokuminaa
- 200 g ruohosipulilla tai yrteillä maustettua tuorejuustoa
- 1 dl kermaa
Valmistusohje
Palsternakkakeitto tehdään näin:
1. Kuori juurekset eli palsternakka, juuriselleri ja peruna. Kuori myös valkosipuli. Halkaise ja huuhdo purjo huolella. Leikkaa purjo ja valkosipulinkynnet silpuksi.
2. Kuullota sipulit kevyesti rasvassa isoss kattilassa. Lisää sipuleiden joukkoon kanaliemi ja paloitellut juurekset. Keitä juureksia ja sipuleita liemessä noin 30 minuuttia.
3. Lisää keittoon mausteet, juusto ja kerma. Soseuta palsternakkakeitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja tarjoa se paistettujen sienien kanssa ja tuoreen, rapeakuorisen leivän kanssa.
Kokeile myös muita maukkaita kasvissosekeittoja, kuten: Palsternakka-kukkakaalikeitto Samettinen porkkanakeitto Kuohkea mustajuurikeitto
Lue myös: Kasvissosekeitot ovat keventäjän unelma – katso 7 herkullista ja helppoa reseptiä!
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään ihana valkosipulinen kukkakaalikeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Palsternakkakeitto