Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porkkana-linssikeitto

Porkkana-linssikeitto on maukas ja ruokaisa sosekeitto, joka valmistuu edullisista raaka-aineista. Chili, inkivääri ja kookos viimeistelevät makumaailman. Lisää pinnalle siemeniä tai pähkinöitä ja nauti samettinen soppa sämpylöiden kera.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Porkkana-linssikeitto

  • 1 kg porkkanoita
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1-2 punaista chiliä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 7 dl vettä
  • 2 dl punaisia kuivattuja linssejä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa

Valmistusohje

Porkkana-linssikeitto valmistuu helposti näin:

  1. Pese ja paloittele kilo porkkanoita pieneksi. Kuori ja hienonna sipuli ja kolme valkosipulinkynttä. Hienonna chilit. Kuori ja raasta kaksi ruokalusikallista inkivääriä.
  2. Kuumenna kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä kattilassa. Kuullota sipuli läpikuultavaksi, lisää valkosipuli, inkivääri, chilit ja porkkanat. Jatka paistamista sekoitellen vielä pari minuuttia. 
  3. Huuhtele kaksi desilitraa kuivattuja punaisia linssejä siivilässä. Lisää kattilaan linssit ja seitsemän desilitraa vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä ja porkkanat pehmenneet. 
  4. Lisää tölkki kookosmaitoa ja teelusikallinen suolaa. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää vettä, jos keitto on makuusi liian paksua. Kuumenna tarvittaessa. 

Vinkki! Tarjoa porkkana-linssikeitto helppojen sämpylöiden kera.

Lue myös Anna.fi: Porkkana-cashewpähkinäkeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkana-linssikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.