Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maapähkinävoi-porkkanakakku

Mehevä maapähkinävoi-porkkanakakku saa makua maa­pähkinävoista ja mausteista.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
14  annosta

Ainekset

Maapähkinävoi-porkkanakakku

  • 300 g porkkanaa
  • 150 g voita
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 4 kananmunaa
  • 3 ½ dl sokeria
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia

Kuorrutus ja täyte

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 ½ dl tomusokeria
  • ½ dl maapähkinävoita
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristelu

  • 1 dl suolapähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Sulata voi ja sekoita joukkoon maa­pähkinävoi. Nosta jäähtymään. Rouhi pähkinät ja paahda kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.

2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeak­si vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan porkkanaraasteen kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon voi-­maapähkinäseos ja sak­sanpähkinärouhe.

3. Kaada taikina leivinpaperilla vuo­rattuun irtopohjavuokaan (20–24 cm). Paista 175 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyt­tä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä.

4. Vaahdota kuorrutuksen ainekset. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Levitä 2⁄3 kakkulevyjen väliin ja loput kakun päälle. Koristele kakku murs­katuilla suolapähkinöillä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Maista myös näitä juuresten mehevöittämiä leivonnaisia:

suklaa_bataattipalat

Suklaa-bataattipalat

palsternakkakakku

Palsternakkakakku

porkkana-ananskakku

Porkkana-ananaskakku

Anna.fi: Suklaa-punajuurikakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maapähkinävoi-porkkanakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.