Reseptit
yli 60 min
14

Maapähkinä-porkkanakakku

Tämä mehevä porkkanakakku saa makua maa­pähkinävoista ja mausteista.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Porkkanakakun taikina:

300 g porkkanaa
150 g voita
1 dl maapähkinävoita
1 dl saksanpähkinöitä
4 kananmunaa
3 1/2 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia

Porkkanakakun kuorrute ja täyte:

2 prk (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dl tomusokeria
1/2 dl maapähkinävoita
2 tl vaniljasokeria

Porkkanakakun koristelu:

n.1 dl suolapähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Sulata voi ja sekoita joukkoon maa­pähkinävoi. Nosta jäähtymään. Rouhi pähkinät ja paahda kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.

2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeak­si vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan porkkanaraasteen kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon voi-­maapähkinäseos ja sak­sanpähkinärouhe.

3. Kaada taikina leivinpaperilla vuo­rattuun irtopohjavuokaan (20–24 cm). Paista 175 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyt­tä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä.

4. Vaahdota kuorrutuksen ainekset. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Levitä 2⁄3 kakkulevyjen väliin ja loput kakun päälle. Koristele kakku murs­katuilla suolapähkinöillä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Maista myös näitä juuresten mehevöittämiä leivonnaisia:

suklaa_bataattipalat

Suklaa-bataattipalat

palsternakkakakku

Palsternakkakakku

porkkana-ananskakku

Porkkana-ananaskakku

Anna.fi: Suklaa-punajuurikakku

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Maapähkinä-porkkanakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X