Reseptit
30-60 min

Porkkanaleivokset

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 kananmunaa
2.5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
0.5 tl suolaa
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
200 g sulatettua margariinia
4 dl hienonnettua porkkanaraastetta
1 dl ananasmurskaa

kuorrutus:

100 g pehmeää sulatejuustoa
200 g maitorahkaa
2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria

koristeeksi:

rouhittua pähkinää tai mantelia
porkkanaviipaleita

Valmistusohje

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet, siis vehnäjauhot, suola, leivinjauhe ja kaneli, keskenään ja lisää sulatetun margariinin, porkkanaraasteen ja ananasmurskan kanssa taikinaan. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  2. Sekoita sulatejuusto notkeaksi ja lisää siihen maitorahka, tomusokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi ja levitä jäähtyneen piirakkalevyn päälle. Leikkaa levystä haluamasi muotoisia leivospaloja. Koristele pinta pähkinä- tai mantelirouheella ja pienillä porkkanasta leikatuilla kiekolla.
  • Sieviä suupalaleivoksia saat kun otat kakkulevystä pyöreällä muotilla paloja tai leikkaat levyn pieniksi ruuduiksi ja painat kaksi leivonnaista vastakkain siten, että täyte jää väliin. Koristele tomusokerilla.
  • Voit myös kypsentää leivonnaiset suoraan paperisissa muffinsvuoissa.

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Porkkanaleivokset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X