Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Porkkanaleivokset ilman uunia

Ainekset

Lisää kauppalistalle
400 g porkkanoita
200 g pekaanipähkinöitä
1 dl luomukookoshiutaleita
150 g kuivattuja, pehmeitä taateleita
1 tl kanelia
2 rkl agavesiirappia tai vaahterasiirappia

Pähkinäkreemi

1 rkl neitsytkookosöljyä
4 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1 dl vettä
2 rkl agavesiirappia tai vaahterasiirappia
1 tl vaniljajauhetta

koristeluun

pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

Porkkanaleivokset ilman uunia ovat ihanan meheviä raakaleivoksia, jotka kuorrutetaan cashewpähkinöistä valmistetulla kermaisella kreemillä.

1. Nosta ensin kreemin cashewpähkinät likoamaan 1-2 tunniksi runsaaseen veteen. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Lisää tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ensin pekaanipähkinät ja aja tasaiseksi. Lisää porkkanaraaste sekä loput ainekset ja anna koneen käydä noin minuutin ajan. Painele seos silikonisiin muffinivuokiin ja nosta viileään kiinteytymään muutamaksi tunniksi.

2. Nosta täytteen kookosöljy sulamaan lämpimään vesihauteeseen, ei kuumaan. Aja puhtaassa tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa valutettuja cashewpähkinöitä minuutin ajan. Kaavi lastalla pähkinäkreemi kulhon pohjalle. Lisää vesi, siirappi, sula kookosöljy ja vaniljajauhe. Aja huolella tasaiseksi kreemiksi.

3. Irrota porkkanaleivokset vuoista ja nosta tarjoiluvadille. Levitä pinnalle pähkinäkreemiä. Koristele porkkanaleivokset pekaanipähkinöillä.

Kokeile myös muita ihania raakaleivonnaisia:
Raakakeksit
Raakasuklaakakku
Mustaherukka-tartaletit
Ruoka.fi: Suklainen marja-raakakakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Porkkanaleivokset ilman uunia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X