Porkkanaleivokset ilman uunia
Porkkanaleivokset ilman uunia ovat ihanan meheviä raakaleivoksia, jotka kuorrutetaan cashewpähkinöistä valmistetulla kermaisella kreemillä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Porkkanaleivokset ilman uunia:
- 400 g porkkanoita
- 200 g pekaanipähkinöitä
- 1 dl luomukookoshiutaleita
- 150 g kuivattuja, pehmeitä taateleita
- 1 tl kanelia
- 2 rkl agavesiirappia tai vaahterasiirappia
Pähkinäkreemi
- 1 rkl neitsytkookosöljyä
- 4 dl liotettuja cashewpähkinöitä
- 1 dl vettä
- 2 rkl agavesiirappia tai vaahterasiirappia
- 1 tl vaniljajauhetta
koristeluun
- pekaanipähkinöitä
Valmistusohje
Porkkanaleivokset ilman uunia leivotaan helposti näin:
1. Nosta ensin kreemin cashewpähkinät likoamaan 1-2 tunniksi runsaaseen veteen. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Lisää tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ensin pekaanipähkinät ja aja tasaiseksi. Lisää porkkanaraaste sekä loput ainekset ja anna koneen käydä noin minuutin ajan. Painele seos silikonisiin muffinivuokiin ja nosta viileään kiinteytymään muutamaksi tunniksi.
2. Nosta täytteen kookosöljy sulamaan lämpimään vesihauteeseen, ei kuumaan. Aja puhtaassa tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa valutettuja cashewpähkinöitä minuutin ajan. Kaavi lastalla pähkinäkreemi kulhon pohjalle. Lisää vesi, siirappi, sula kookosöljy ja vaniljajauhe. Aja huolella tasaiseksi kreemiksi.
3. Irrota porkkanaleivokset vuoista ja nosta tarjoiluvadille. Levitä pinnalle pähkinäkreemiä. Koristele porkkanaleivokset pekaanipähkinöillä.
Kokeile myös muita ihania raakaleivonnaisia: Raakakeksit Raakasuklaakakku Mustaherukka-tartaletit Ruoka.fi: Suklainen marja-raakakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porkkanaleivokset ilman uunia