Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Poroleivät

Poroleivät maistuvat suolaisena suupalana glögin kera. Kokoa poroleivistä kaunis joulukuusi pikkujoulupöytään ja ihastuta juhlijat!

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Poroleivät

  • 6 ruisvuokaleipäviipaletta
  • 100 g pippurituorejuustoa
  • 1 dl smetanaa
  • 50 g kylmäsavuporoviipaleita
  • 1 tl roseepippureita tai 1/2 dl puolukoita
  • 3 rkl pieniä rucolan lehtiä

Valmistusohje

Poroleivät tehdään helposti näin:

1. Ota kuusi ruisvuokaleipäviipaletta. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti pois kuoret. Voitele leivät pippurituorejuustolla ja puolita viipaleet kolmioksi. Ota 50 grammaa kylmäsavuporoviipaleita. Leikkaa poroviipaleet kolmeen palaan ja laita palat limittäin leipäkolmioiden päälle

2. Vatkaa yksi desilitra smetanaa vaahdoksi ja laita vaahto pienellä tähtiterällä varustettuun pursotinpussiin. Pursota smetana leipien koristeeksi. Lisää leipien päälle kolme ruokalusikallista rucolan lehtiä ja väripilkuiksi yksi teelusikallinen roseepippureita tai puoli desilitraa puolukoita.

3. Kokoa leivistä kuusi. Ota pienellä piparimuotilla tähti ja leikkaa kuuselle jalka yhdestä leipäviipaleesta.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2021.

Lue myös: Parhaat pikkujoulut – katso kattausvinkit ja helpot tarjottavat illanistujaisiin

Lue myös Anna.fi: Jalat alta vierailta – tässä ovat uudenvuoden tyrmäävimmät pikkusuolaiset tarjottavat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Poroleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.