Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porsaankyljykset ja tattikastike

Porsaankyljykset ja tattikastike sekä karamellisoidut sipulit. Maistuva makutrio on oiva valinta suvun sunnuntailounaalle. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja raikasta salaattia.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Porsaankyljykset ja tattikastike

  • 4 porsaankyljystä
  • 3 keskikokoista herkkutattia
  • 2 isoa sipulia
  • 2 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 rkl kokonaisia mustapippureita
  • ½ rkl roseepippureita
  • 1 ½ tl sormisuolaa 
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 3 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 dl valkoviiniä
  • muutama oksa tuoretta timjamia

Valmistusohje

Porsaankyljykset ja tattikastike tehdään helposti näin:

  1. Nosta neljä porsaankyljystä huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
  2. Puhdista ja viipaloi kolme keskikokoista herkkutattia. Kuori ja leikkaa kaksi isoa sipulia ohuiksi renkaiksi esim. mandoliinileikkurin avulla.
  3. Paahda sieniä ensin kuivalla paistinpannulla, kunnes niistä irtoaa suurin osa nesteistä. Nosta syrjään odottamaan.
  4. Saksi kyljyksten sivusilavaan muutama viilto, jotta ne eivät käpristy paistaessa. Murskaa morttelissa mausteet ja ripottele seosta kyljysten molemmille puolille. Paista kyljyksiä rasva-öljyseoksessa 3 minuuttia molemmin puolin.
  5. Nosta kyljykset laakeaan uunivuokaan. Levitä sieniviipaleet kyljysten päälle.
  6. Kiehauta pannulla vesi, murskattu lihaliemikuutio, viini ja timjaminoksat. Kaada kyljysten päälle.
  7. Loppukypsennä 150 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  8. Paista pannulla samanaikaisesti öljytilkassa sipulirenkaita miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes sipulit karamellisoituvat. Ripottele sipulirenkaat tarjolle tuotaessa porsaankyljysten päälle. Tarjoa porsaankyljykset ja tattikastike keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 17/2020.

Lue myös: Milloin viimeksi teit porsaankyljyksiä? Katso vinkit ja päivitä isoäidin resepti nykyaikaan! 

Lue myös Anna.fi: Porsaan karekyljykset ja oliivi-melonisalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porsaankyljykset ja tattikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.