Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Portugalilainen kalapata

Portugalilaisessa kalapadassa on myös sinisimpukoita ja mustekalaa. Tomaattisen kastikkeen viimeistelee valkoviini ja savupaprikajauhe.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
0  annosta

Ainekset

Portugalilaien kalapata:

  • 600 g siika- ja/tai kuhafileitä
  • 3-4 perunaa
  • 2 sipulia
  • 1 punainen paprika
  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • ½ chili
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • 2 laakerinlehteä
  • 250 g pakastettuja sinisimpukoita
  • 200 g pakastettua mustekalaa tai mustekalarenkaita

Lisäksi:

  • 400 g säilöttyjä tomaatteja
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl (savustettua) paprikajauhetta
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ dl silputtua persiljaa

Valmistusohje

Portugalilainen kalapata tehdään helposti näin:

  1. Leikkaa kalafileet parin, kolmen sentin paksuisiksi paloiksi. Ripottele kaloille vähän suolaa ja jätä maustumaan.
  2. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuori ja viipaloi perunat. Suikaloi paprika ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna chili, josta on poistettu siemenet.
  3. Kaada kattilaan öljy ja kuullota kasvikset. Aloita paistamalla perunoita, sipulia ja valkosipulia noin viisi minuuttia, lisää paprika ja jatka muutaman minuutin ajan. Lisää mukaan laakerinlehdet.
  4. Nostele ainekset vuokaan tai pataan kerroksittain: ensin sinisimpukat, mustekalat, kuullotetut kasvikset, perunat ja kalapalat.
  5. Sekoita keskenään tomaattimurska, suola, paprikajauhe, chili ja valkoviini ja kaada kalapadan päälle. Lisää lopuksi persilja.
  6. Kypsennä 200-asteisessa uunissa kannen tai alumiinifolion alla noin 40 minuuttia tai hauduta liedellä noin 25 minuuttia. Älä avaa kantta kypsennyksen aikana.
portugalilainen kalapata
Portugalilaisessa kalapadassa käytetään perinteisesti valkoista kalaa, esim. siikaa tai turskaa. Kuva: Sampo Korhonen

 

Lue myös: Pataruoka maistuu pakkasella

Lue myös Anna.fi/ruoka: Muhevat pataruoat hurmaavat pehmeillä ja syvillä mauillaan – 3 pataruokareseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Portugalilainen kalapata

Matti Nurmi

Monelleko ruokailija kyseinen annos riittää?

Ansko

10 syöjälle. Aika hyvät raaka-aineet kalasta pitävälle.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.