Possusliderit
Possuslideri on mehevä minihampurilainen, jonka hotkaisee suuhunsa jo muutamalla puraisulla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
Ainekset
- 15 pientä hampurilaissämpylää
Ylikypsä possunkylki
- 1 kg luutonta possunkylkeä
- 2 rkl karkeaa merisuolaa
- 2 rkl ruokokidesokeria
- 2 rkl makeaa soijakastiketta
- 2 tl harissatahnaa
Tulinen tomaattikastike
- 1 prk (500 g) paseeraattua tomaattia
- 1 dl vettä
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 0.5 dl ruokokidesokeria
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 2 tl sambal oelek -chilitahnaa
- 0.5 tl suolaa
Valkosipulimajoneesi
- 2 dl majoneesia
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 1 tl sitruunamehua
Lisäksi
- miniroomansalaattia
Valmistusohje
Possusliderit ovat meheviä minihampurilaisia, jotka hotkaisee suuhunsa jo muutamalla puraisulla. Sliderien täytteenä on mureaa ylikypsää possunkylkeä, tulista tomaattikastiketta ja valkosipulimajoneesia.
1. Hiero possunkyljen pinnalle suola ja sokeri. Anna lihan maustua vähintään tunti tai yön yli.
2. Valmista briossitaikinasta 15 pienempää sämpylää.
3. Nosta liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen kypsentämistä. Pyyhi ylimääräiset mausteet lihan pinnalta ja nosta uunivuokaan. Kypsennä 225 asteessa ensin 30 minuuttia. Vähennä lämpöä 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä tunti. Peitä liha foliolla ja anna jäähtyä.
4. Valmista tomaattikastike keittämällä aineksia 10 minuuttia. Jäähdytä. Sekoita valkosipulimajoneesin ainekset ja anna maustua.
5. Sekoita soija ja harissakastike. Revi liha tai viipaloi. Pirskottele pinnalle soija-harsissaseosta. Paahda lihaa kuumien grillivastusten alla muutama minuutti.
6. Halkaise sämpylät ja sivele niihin valkosipulimajoneesia. Täytä salaatilla, lihalla ja tomaattikastikkeella.
Kokeile myös muita maukkaita katuruokareseptejä: Aasialaiset hot dogit Japanilaiset hodarit Kanahampurilainen Ruoka.fi:Pulled pork BBQ Burger
Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Possusliderit