Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juustohampurilainen

Juustohampurilainen valmistuu helposti ja nopeasti ja se sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Mehukkaan tuplajuustohampurilaisen väliin tehdään nopea ja yksinkertainen hampurilaiskastike, joka syntyy vain kolmesta raaka-aineesta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Juustohampurilainen

  • 2 hampurilaissämpylää
  • 4 cheddarjuustoviipaletta
  • jääsalaattia
  • suolakurkkuviipaleita
  • ketsuppia

Jauhelihapihvit

  • n. 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Nopea hampurilaiskastike

  • ½ dl majoneesia
  • 1 rkl ketsuppia
  • 1 rkl sinappikurkkusalaattia

Valmistusohje

Juustohampurilainen valmistuu helposti näin:

  1. Jaa jauheliha kahdeksaan tasakokoiseen palaan ja muotoile pihveiksi. Litistä ne kämmenen avulla litteiksi. Sekoita hampurilaiskastikkeen ainekset. Paista pihvit kuumalla pannulla ensin toiselta puolelta noin minuutin ajan lastalla pinnalta välillä painaen. Käännä ja mausta pihvit. Paista vielä noin minuutin ajan. Nosta päälle juustoviipaleet ja nosta kansi päälle, jotta juusto sulaa.
  2. Paahda hampurilaissämpylät ja lusikoi pohjalle hampurilaiskastiketta. Nosta päälle salaatinlehti, kaksi kuumaa pihviä päällekkäin ja pinnalle suolakurkkuviipaleita. Pursota kannen alapuolelle ketsuppia ja kumoa kannet hampurilaisten päälle. Tarjoa juustohampurilainen heti lämpiminä.

Vinkki! Tee lisukkeeksi coleslaw-kaalisalaattia ja lohkoperunoita airfryerissa.

juustohampurilainen
Juustohampurilainen sopii niin arkeen kuin juhlaankin.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/2024

Lue myös Anna.fi: Peltiburgeri


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juustohampurilainen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.