Juustohampurilainen
Juustohampurilainen valmistuu helposti ja nopeasti ja se sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Mehukkaan tuplajuustohampurilaisen väliin tehdään nopea ja yksinkertainen hampurilaiskastike, joka syntyy vain kolmesta raaka-aineesta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Munaton
Ainekset
Juustohampurilainen
- 2 hampurilaissämpylää
- 4 cheddarjuustoviipaletta
- jääsalaattia
- suolakurkkuviipaleita
- ketsuppia
Jauhelihapihvit
- n. 400 g naudan jauhelihaa
- 1 tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Nopea hampurilaiskastike
- ½ dl majoneesia
- 1 rkl ketsuppia
- 1 rkl sinappikurkkusalaattia
Valmistusohje
Juustohampurilainen valmistuu helposti näin:
- Jaa jauheliha kahdeksaan tasakokoiseen palaan ja muotoile pihveiksi. Litistä ne kämmenen avulla litteiksi. Sekoita hampurilaiskastikkeen ainekset. Paista pihvit kuumalla pannulla ensin toiselta puolelta noin minuutin ajan lastalla pinnalta välillä painaen. Käännä ja mausta pihvit. Paista vielä noin minuutin ajan. Nosta päälle juustoviipaleet ja nosta kansi päälle, jotta juusto sulaa.
- Paahda hampurilaissämpylät ja lusikoi pohjalle hampurilaiskastiketta. Nosta päälle salaatinlehti, kaksi kuumaa pihviä päällekkäin ja pinnalle suolakurkkuviipaleita. Pursota kannen alapuolelle ketsuppia ja kumoa kannet hampurilaisten päälle. Tarjoa juustohampurilainen heti lämpiminä.
Vinkki! Tee lisukkeeksi coleslaw-kaalisalaattia ja lohkoperunoita airfryerissa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/2024
Lue myös Anna.fi: Peltiburgeri
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustohampurilainen