pullataikina
Reseptit
30-60 min
40
Kiitos

Pullataikina

Pullataikina onnistuu, kun muistaa käyttää laadukkaita raaka-aineita ja antaa taikinalle aikaa kohota lämpimässä paikassa. Tällä ohjeella ja näillä vinkeillä leivot elämäsi parhaat pullat, joilla keräät kehut!

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pullataikina

5 dl maitoa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
50 g tuorehiivaa tai 2 ps kuivahiivaa
1 1/2 l vehnäjauhoja (noin 1,1 kg)
200 g voita tai leivontamargariinia tai 2 dl juoksevaa margariinia

Pullien voitelu

1 kananmuna

Pullien koristelu

3 rkl mantelilastuja
3 rkl raesokeria
3 rkl rusinoita

Keskustelu

Kyllä pullataikinaan pitää käyttää voita, siitä se maku tulee, kananmunaa en koskaan pulataikinaan laita.

Testasin öljyllä ja hyvä tuli. Vähemmän sitkoa ja hitaampi kuivuminen valmiina. Maku väliin kääritystä lemon curd tahnasta ja vaniljakreemistä.

Tämän takia en syö (muiden tekemää) pullaa koskaan. Aina mukana outouksia, kuten nyt tuo margariini. (Ja mikä on tuo fruktoosisuositus…? Aivan perusteeton.)

Minä käytän pullataikinaan leivontamargariinia ja hyvää on tullut. Teen joka kerta pikkupullia ja toisen pellin korvapuusteja. Voi on kovaa rasvaa, terveydelle haitallista.

Kommentoi juttua: Pullataikina

Vastaa käyttäjälle mummu Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X