Reseptit
12
Kiitos

Punaherukka-masariinipiirakka

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja

150 g kylmää voita
4.5 dl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
1 kananmuna

Täyte

50 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g mantelimassaa
2 kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja
4 dl punaherukoita
2 rkl perunajauhoja

Valmistusohje

Punaherukka-masariinipiirakka on mantelimassalla höystetty marjapiirakka, jolle punaherukat antavat mukavan kirpakkaa makua

1. Sekoita kaikki pohjataikinan ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi. Voit valmistaa täytteen samalla koneella pesemättä sitä.

2. Kauli ja aseta ohut taikina voideltuun, halkaisijaltaan 26 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka tunniksi pakastimeen.

3. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Valmista täyte sekoittamalla ainekset leikkuuterällä tasaiseksi seokseksi.

4. Pistele pohjataikina haarukalla ja paista pohjaa 10 minuuttia. Sekoita keskenään punaherukat ja perunajauhot ja levitä marjaseos pohjalle. Levitä päälle täyteseos. Paista punaherukka-masariinia 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Punaherukka-masariinipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X