Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punaherukka-masariinipiirakka

Punaherukka-masariinipiirakka on mantelimassalla höystetty marjapiirakka, jolle punaherukat antavat mukavan kirpakkaa makua

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12 annosta

Ainekset

pohja

  • 150 g kylmää voita
  • 4.5 dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl sokeria
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 50 g pehmeää voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150 g mantelimassaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl punaherukoita
  • 2 rkl perunajauhoja

Valmistusohje

Punaherukka-masariinipiirakka leivotaan helposti näin:

1. Sekoita kaikki pohjataikinan ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi. Voit valmistaa täytteen samalla koneella pesemättä sitä.

2. Kauli ja aseta ohut taikina voideltuun, halkaisijaltaan 26 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka tunniksi pakastimeen.

3. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Valmista täyte sekoittamalla ainekset leikkuuterällä tasaiseksi seokseksi.

4. Pistele pohjataikina haarukalla ja paista pohjaa 10 minuuttia. Sekoita keskenään punaherukat ja perunajauhot ja levitä marjaseos pohjalle. Levitä päälle täyteseos. Paista punaherukka-masariinia 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Katso myös: Marjapiirakka maistuu koko kesän

Katso myös Anna.fi/ruoka: Herukka-kookospiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punaherukka-masariinipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.