Pyhiksen parhaat
- Kasvis
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 4.5 dl vehnäjauhoja (noin 300 g)
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1.5 dl maitoa
- 150 g sulatettua voita tai margariinia
kuorrutus:
- noin 200 g tomusokeria
- 5 rkl kylmää kahvia
- 4 rkl sulatettua voita tai margariinia
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
koriste:
- nonparelleja
Valmistusohje
- 1 uunipellillinen
- Mittaa vehnäjauhot ja sekoita leivinjauhe ja kaakaojauhe vehnäjauhoihin. Vatkaa kulhossa kananmunat ja sokeri. Lisää jauhot, maito ja sulatettu rasva. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista ohutta kakkulevyä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Sekoita sillä aikaa kuorrutusta varten kylmään kahvitilkkaan sulatettu rasva, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja melkein paketillinen tomusokeria. Levitä kuorrutus tasaisesti vielä lämpimän kakkulevyn päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja.
- Leikkaa kakku pieniksi suupaloiksi tai suuriksi neliöiksi.
- ”Kyläyhteisössämme kokoontuu syksystä suveen pyhäkoulu. Lapsille järjestetyssä juhlassa tarjoamme tätä torttua, joka onkin ristitty pyhäkoulutortuksi. Juhlatarjottavamme maistuu pienille ja isoille! Tortun syöminen liittyy juhlahetkeen ja kiitosmieleen!”
- Ohje: Anna-Liisa Rauhala, Orimattila
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pyhiksen parhaat