Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pyypaisti

Tämä Ainolan pyypaistin ohje on Raili Kuusjärven ruokaohjekokoelmasta Ainolan reseptejä. Aino Sibelius huolehti Ainolassa ruokalistojen suunnittelusta ja pitkäaikainen keittäjä Helmi Vainikainen valmisti ruoat. Suosiossa olivat metsän riista, lintu- ja jänispaistit. Yksi Jean Sibeliuksen herkkuruoista oli pyypaisti.

Ainekset

Pyypaisti:

  • 1 kpl pieni lintu (300-400 g) ruokailijaa kohden
  • noin 6 dl maitoa keittämiseen
  • voita
  • savustettua silavaa
  • vettä hauduttamiseen
  • suolaa
  • pippuria

Kastike pyypaistille:

  • haudutuslientä
  • kermaa

Valmistusohje

  1. Puhdista pyy. Kiehauta lintu maidossa.
  2. Pane ohut savustettu sianlihaviipale päälle ja pieni voipalanen sisälle. Päälle ripotellaan suolaa ja pippuria. Paistetaan padassa, jossa on vähän kiehuvaa vettä noin 30 minuuttia. Valele liemellä paistumisen aikana.
  3. Kastike valmistetaan samasta liemestä lisäämällä vähän kermaa. Leikkaa varovasti kahtia tai pienempiin osiin, ota selkäruoto pois. Kokoa lintu yhteen kokonaiseksi ja aseta linnun nokka runollisesti ylöspäin pystyyn.
  • Ainolan pyypaistin ohje on Raili Kuusjärven ruokaohjekokoelmasta Ainolan reseptejä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pyypaisti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.