Pyypaisti
Tämä Ainolan pyypaistin ohje on Raili Kuusjärven ruokaohjekokoelmasta Ainolan reseptejä. Aino Sibelius huolehti Ainolassa ruokalistojen suunnittelusta ja pitkäaikainen keittäjä Helmi Vainikainen valmisti ruoat. Suosiossa olivat metsän riista, lintu- ja jänispaistit. Yksi Jean Sibeliuksen herkkuruoista oli pyypaisti.
- Gluteeniton
Ainekset
Pyypaisti:
- 1 kpl pieni lintu (300-400 g) ruokailijaa kohden
- noin 6 dl maitoa keittämiseen
- voita
- savustettua silavaa
- vettä hauduttamiseen
- suolaa
- pippuria
Kastike pyypaistille:
- haudutuslientä
- kermaa
Valmistusohje
- Puhdista pyy. Kiehauta lintu maidossa.
- Pane ohut savustettu sianlihaviipale päälle ja pieni voipalanen sisälle. Päälle ripotellaan suolaa ja pippuria. Paistetaan padassa, jossa on vähän kiehuvaa vettä noin 30 minuuttia. Valele liemellä paistumisen aikana.
- Kastike valmistetaan samasta liemestä lisäämällä vähän kermaa. Leikkaa varovasti kahtia tai pienempiin osiin, ota selkäruoto pois. Kokoa lintu yhteen kokonaiseksi ja aseta linnun nokka runollisesti ylöspäin pystyyn.
- Ainolan pyypaistin ohje on Raili Kuusjärven ruokaohjekokoelmasta Ainolan reseptejä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pyypaisti