Reseptit
yli 60 min

Radmilovacin ajvar

Radmilovacin ajvar on herkullinen paprikatahna, joka on kotoisin Balkanilta. Tämä resepti on mukaelma Serbiassa sijaitsevan Radmilovac-hotellin ohjeesta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kg punaisia (suippo)paprikoita
1 dl hyvää oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
(1/2 tl chilihiutaleita)
2 rkl balsamiviinietikkaa

Tölkkiin:

öljyä

Valmistusohje

  1. Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet ja kanta.
  2. Grillaa paprikoita joko uunin grillivastuksen alla tai grillissä, kunnes niiden pinta on musta. Mitä mustemmaksi uskallat pinnan vetää, sitä helpompi paprika on kuoria.
  3. Pane grillatut paprikat muovipussiin noin puoleksi tunniksi, jotta ne vetäytyvät jäähtyessään.
  4. Kuori paprikat ja leikkaa ne suikaleiksi.
  5. Kuumenna öljy ja suola pannussa. Lisää paprikasuikaleet ja sekoittele kunnes seos kiehuu. Vähennä lämpöä ja jatka kypsentämistä aina välillä sekoitellen vähintään 1 1/2 tuntia. Jotkut ohjeet antavat ajaksi jopa kolme tuntia.
  6. Lisää viinietikka kypsentämisen loppuvaiheessa. Ajvar on valmista, kun puuhaarukka jättää jäljen pannun pohjaan eli kun tahna on sakeentunut. Tarkista suola. Määrä riippuu siitä, mitä suolaa käytät.
  7. Kaada tahna pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin (-180 astetta/10 minuuttiaa) sen ollessa vielä kuumaa.
  8. Pane purkit takaisin uuniin ja kuumenna 10 minuuttia. Käännä uuni pois päältä ja anna säilykkeiden jäähtyä Kaada purkkiin parin ruokalusikallisen verran öljyä ennen sen sulkemista.

Säilytä ajvar viileässä.

Tarjoa lihapullien, grillatun lihan, maksan tai vaikkapa munakkaan kaverina.

Ohjeesta tulee noin 3 dl ajvaria.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Radmilovacin ajvar

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X