Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Täytetyt suippopaprikat grillissä

Täytetyt suippopaprikat grillissä mukailevat tuttua klassikkoruokaa. Suipot ramiropaprikat sopivat loistavasti grilliin. Täytteessä on raastettua halloumijuustoa, joka mehevöittää täytettä ja paahtuu ihanasti grillissä. Vihreä salsa verde on loistava kastike kaikille grilliruoille.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Täytetyt suippopaprikat grillissä

6 suippopaprikaa (Ramiropaprika)
1 rkl rypsiöljyä voiteluun
1 tlk (380/230 g) kidneypapuja
1 1/2 dl keittämätöntä kvinoaa
125 g halloumijuustoa
2 kevätsipulia
1/4 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria myllystä
250 g kirsikkatomaatteja
1 rkl rypsiöljyä
Mainos

Salsa verde

2 ruukkua lehtipersiljaa
2 valkosipulinkynttä
3 rkl kapriksia
1 dl oliiviöljyä
2 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
1/4 tl rouhittua mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Täytetyt suippopaprikat grillissä tehdään näin:

  1. Huuhtele 1 1/2 desilitraa kvinoaa ja keitä pakkauksen mukaan kypsäksi.
  2. Halkaise kuusi suippopaprikaa, ota siemenet pois ja pese. Öljyä paprikat sisältä ja ulkoa.
  3. Sekoita keskenään yksi tölkki valutettuja kidneypapuja, kypsä kvinoa, kaksi hienonnettua keväsipulia ja 125 grammaa raastettua halloumjuustoa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
  4. Täytä paprikat kvinoatäytteellä. Ota 250 grammaa kirsikkatomaatteja. Sekoita kirsikkatomaattien joukkoon yksi ruokalusikallinen öljyä. Jaa tomaatit täytteen päälle ja paina niitä täytteen joukkoon.
  5. Grillaa täytettyjä suippopaprikoita miedolla lämmöllä grillin kansi kiinni noin 30 minuuttia. Jos paprikat tummuvat liian nopeasti nosta yläritilälle.
  6. Tee samalla salsa verde. Kuori ja hienonna kaksi valkosipulinkynttä. Laita tehosekoittimeen kaksi ruukkua lehtipersiljaa varsineen, kaksi valkosipulinkynttä, kolme ruokalusikallista kapriksia ja yksi desilitra oliiviöljyä. Lisää kaksi ruokalusikallista sitruunamehua ja mausta 1/4 teelusikallisella mustapippurilla. Lisää öljyä sen verran, että kastikkeesta tulee tahnamaista lusikoitavaa. Anna maustua hetki kylmässä. Täytetyt suippopaprikat grillissä maistuvat salda verden kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2020.

Lue myös: Täytetyt paprikat: 80-luvun klassikko on arkiruokien aatelia – milloin maistoit viimeksi?

Lue myös Anna.fi: Välimerelliset täytetyt kesäkurpitsat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Täytetyt suippopaprikat grillissä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X