Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rahkakääretorttu

Rahkakääretorttu on helppo ja nopea valmistaa. Tässä versiossa yhdistyvät hedelmäisen raikkaat mango ja lime sekä ripaus paahdettua valkosuklaata.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Rahkakääretorttu

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 400 g mangorahkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 3 limettiä
  • 1 kypsä mango
  • 100 g valkosuklaata

Koristelu

  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 limetti
  • 1 mango

Valmistusohje

Rahkakääretorttu leivotaan helposti näin:

  1. Vatkaa neljä kananmunaa ja puolitoista desilitraa sokeria vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Sekoita desilitra vehnäjauhoja ja puoli desilitraa perunajauhoja sekä teelusikallinen leivinjauhetta kulhossa keskenään. Lisää ne vaahtoon siivilän läpi ja kääntele varovasti sekaisin. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  2. Kumoa torttupohja leivinpaperille ja irrota pohjapaperi varovasti. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen.
  3. Valmista täytteen ja koristelun paahdettu valkosuklaa. Rouhi sata grammaa valkosuklaata hienoksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 6–9 minuuttia, kunnes suklaa on saanut kauniin paahteisen sävyn. Tarkkaile suklaata paahtamisen ajan, ettei se pääse kärähtämään. Anna jäähtyä.
  4. Sekoita 400 grammaa mangorahkaa ja kaksi ruokalusikallista sokeria keskenään. Raasta joukkoon kolmen limetin kuori ja purista yhden limetin mehu. Kuori ja kuutioi mango. Levitä rahkatäyte torttupohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Levitä päälle mangokuutiot. Ripottele täytteeksi myös osa paahdetusta valkosuklaasta. Kääri rahkakääretorttu varovasti rullalle leivinpaperin avulla. Koristele rahkakääretorttu tomusokerilla, tuoreella mangolla, limettiviipaleilla ja paahdetulla valkosuklaalla.

Vinkki! Paahdettu valkosuklaa sopii loistavasti myös kahvikakun höysteeksi. Leivo tarjolle myös paahdettu valkosuklaakuivakakku.

rahkakääretorttu

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2023.

Lue myös Anna.fi: Näin leivot herkullisen pääsiäiskääretortun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rahkakääretorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.