Reseptit
yli 60 min
14
Kiitos

Paahdettu valkosuklaakuivakakku

Isoäidin klassikkokakku muuttuu trendikkääksi luksuskakuksi, kun paahdat joukkoon valkosuklaata.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
200 g valkosuklaata
300 g voita
2 1/2 dl sokeria
1 prk (200 g) kermaviiliä
6 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

Vuokaan:

voita ja korppujauhoja

Kuorrutus:

3 dl tomusokeria
noin 4 rkl punaista marjamehua, esim. vadelma

Koristeet:

pakastekuivattuja marjoja

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Rouhi valkosuklaa veitsellä hienoksi. Levi- tä leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 5–6 minuuttia, kunnes se on kauniin kullanruskeaa. Nosta valkosuklaa uunista ja anna jäähtyä. Nosta uunissa lämpö 200-asteeseen.

2. Vaahdota kulhossa pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon kermaviili ja kanamunat yksitellen välillä huolella vatkaten.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Lisää paahdettu valkosuklaarouhe ja sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi taikinaksi.

4. Voitele ja tarvittaessa korppujauhota kakkuvuoka (2,5 l). Valuta taikina vuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 1 tunti. Peitä kakku puolessa välissä leivinpaperilla, jotta pinta ei tummu liikaa.

5. Nosta kakku jäähtymään ritilälle. Kumoa hetken päästä. Anna kakun jäähtyä huolella. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua. Sekoita tomusokerista ja mehusta notkea kuorrute ja valuta kakun pinnalle. Koristele pakastekuivatuilla marjoilla, joita löydät hyvin varustelluista marketeista tai irtotuotteita myyvistä elintarvikekaupoista.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/18.

Lisää kuivakakkuja kahvipöytään:

mummin kakku

Toiveohje: Mummin kakku

mummin kakku

Mummin kakku

karpalo-valkosuklaakakku

Karpalo-valkosuklaakakku

Anna.fi: Mummon mustikkakakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paahdettu valkosuklaakuivakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X