Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raparperikääretorttu

Raparperikääretorttu yhdistää makean marengin ja valkosuklaisen raparperikiisselin. Marenkikääretorttu on parasta leivontapäivänä, sillä marenki vettyy säilytyksen aikana.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Raparperikääretorttu, täyte

  • 400 g raparperia
  • ¼ dl vettä
  • 3 dl hillosokeria
  • 2 ½ rkl perunajauhoja
  • 100 g valkosuklaata

Raparperikääretorttu, pohja

  • 4 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 75 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl maitoa
  • 1 ps (70 g) mantelilastuja
  • 1 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Raparperikääretorttu leivotaan helposti näin:

  1. Pese ja kuori 400 grammaa raparpereja tarvittaessa. Paloittele varret. Nosta palat, 1/4 desilitraa vettä ja kolme desilitraa hillosokeria kattilaan. Anna kiehua hiljaa, kunnes raparperit ovat pehmennet. Sekoita 2 1/2 ruokalusikallista perunajauhoja pieneen vesitilkkaan ja sekoita raparperin joukkoon. Kuumenna, kunnes ensimmäiset kiehumiskuplat nousevat pinnalle. Anna jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon sata grammaa raastettua valkosuklaata. Anna kiisselin jäähtyä kokonaan. Nosta jäähtynyt kiisseli jääkaappiin.
  2. Ota neljä kananmunaa. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vatkaa valkuaisia, kunnes vaahto alkaa muodostua ja lisää kaksi desilitraa sokeria pienissä erissä samalla vatkausta jatkaen. Vaahto on valmista, kun se on tanakkaa ja kiiltävää.
  3. Vatkaa toisessa kulhossa 75 grammaa huoneenlämpöistä voita ja loppu eli yksi desilitra sokeria, kunnes seos on notkeaa ja vaaleaa. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan samalla vatkaten. Yhdistä 1 1/2 desilitraa vehnäjauhoja ja yksi teelusikallinen leivinjauhetta keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja yhteensä puoli desilitraa maitoa. Sekoita tasaiseksi.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille levyksi (25 cm x 35 cm). Levitä taikinan päälle valkuaisvaahto ja ripottele pinnalle yksi pussi eli 70 grammaa mantelilastuja. Paista pohjaa 150 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
  5. Kumoa marenkipohja leivinpaperin päälle ja poista varovasti alapuolen leivinpaperi. Levitä raparperikiisseli jäähtyneelle pohjalle ja kääri raparperikääretorttu rullalle. Jätä sauma alapuolelle. Älä välitä, vaikka marenki hiukan repeilee ja mantelilastuja irtoaa käärittäessä.
  6. Siivilöi raparperikääretortun pinnalle halutessasi tomusokeria.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 10/2021.

Lue myös: Kääretorttu on rakastettu klassikko, joka sopii arkeen ja juhlaan – katso Kotilieden parhaat ohjeet!

Lue myös Anna.fi: Pistaasi-vadelmakääretorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raparperikääretorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.