
Rakuunaporkkanat
Rakuunaporkkanat on nopeasti valmistuva klassikkolisuke kala- ja liharuoille. Rakuunaporkkanat on kaikessa yksinkertaisuudessaan loistavaa tarjottavaa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Munaton
Ainekset
Rakuunaporkkanat
- 500 g porkkanoita
- n. 1 dl vettä keittämiseen
- ¼ tl suolaa
- 2 rkl voita
- 1 rkl hunajaa
- ½ tl sormisuolaa
- ½ dl tuoretta rakuunaa hienonnetuna
Valmistusohje
Rakuunaporkkanat tehdään helposti näin:
- Kuumenna yksi desilitra vettä kattilassa kiehuvaksi. Lisää ripaus suolaa.
- Kuori ja paloittele 500 grammaa porkkanoita suupalan kokoisiksi paloiksi. Keitä porkkanat napakan kypsiksi noin 10 minuuttia.
- Valuta vesi ja lisää kattilaan kaksi ruokalusikallista voita, yksi ruokalusikallinen hunajaa ja puoli desilitraa tuoretta rakuunaa hienonnettuna. Mausta sormisuolalla.
- Tarjoa rakuunaporkkanat liha- tai kalaruokien lisukkeena.
Lue myös: Porkkana värittää arkiaterian – ota herkulliset ohjeet
Lue myös Anna.fi: Nyt on porkkanasesonki! Porkkanasosekeitto, porkkanapyörykät ja muut maistuvat ruokaideat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rakuunaporkkanat