Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rakuunaporkkanat

Rakuunaporkkanat on nopeasti valmistuva klassikkolisuke kala- ja liharuoille. Rakuunaporkkanat on kaikessa yksinkertaisuudessaan loistavaa tarjottavaa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Rakuunaporkkanat

  • 500 g porkkanoita
  • n. 1 dl vettä keittämiseen
  • ¼ tl suolaa
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl sormisuolaa
  • ½ dl tuoretta rakuunaa hienonnetuna

Valmistusohje

Rakuunaporkkanat tehdään helposti näin:

  1. Kuumenna yksi desilitra vettä kattilassa kiehuvaksi. Lisää ripaus suolaa.
  2. Kuori ja paloittele 500 grammaa porkkanoita suupalan kokoisiksi paloiksi. Keitä porkkanat napakan kypsiksi noin 10 minuuttia.
  3. Valuta vesi ja lisää kattilaan kaksi ruokalusikallista voita, yksi ruokalusikallinen hunajaa ja puoli desilitraa tuoretta rakuunaa hienonnettuna. Mausta sormisuolalla.
  4. Tarjoa rakuunaporkkanat liha- tai kalaruokien lisukkeena.

Lue myös: Porkkana värittää arkiaterian – ota herkulliset ohjeet

Lue myös Anna.fi: Nyt on porkkanasesonki! Porkkanasosekeitto, porkkanapyörykät ja muut maistuvat ruokaideat

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rakuunaporkkanat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.