1. Sekoita kaikki kakun ainekset eli 2 prk ricottajuustoa, kolme kananmunaa 1 1/2 desilitraa sokeria, puolikkaan sitruunan mehu ja kahdesta kolmeen tippaa karvasmanteliuutetta keskenään. Aineksia ei tarvitse vatkata.
2. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm). Paista 225 asteessa uunin alatasolla 30 minuuttia. Laske lämpötila 185 asteeseen ja paista vielä 35 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt ja saanut hieman väriä.
3. Jäähdytä huoneenlämmössä. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilu lautaselle.
4. Paahda 50 grammaa mantelilastuja kuumalla kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Viimeistele jäähtynyt ricottakakku mantelilastuilla ja tomusokerilla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2021.
Lue myös: Vadelma-ricottapiirakka ja muut ricotta-reseptit herkkuhetkiin
Lue myös Anna.fi: Juhlapöydän herkullisin kakku x 7
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ricottakakku