Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ricottakakku

Ricottakakku on helppotekoinen ja ihanan mehevä. Kai­ken lisäksi italialaisen isoäidin eli non­nan ricottakakku on gluteeniton.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Ricottakakku

  • 2 prk (à 220 g) ricottajuustoa
  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • ½ sitruunan mehu
  • 2-3 tippaa karvasmanteliuutetta

Koristelu

  • 50 g mantelilastuja
  • 2 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Ricottakakku leivotaan helposti näin:

1. Sekoita kaikki kakun ainekset eli 2 prk ricottajuustoa, kolme kananmunaa 1 1/2 desilitraa sokeria, puolikkaan sitruunan mehu ja kahdesta kolmeen tippaa karvasmanteliuutetta keskenään. Aineksia ei tarvitse vat­kata.

2. Kaada taikina voideltuun irtopoh­javuokaan (halkaisija 20 cm). Paista 225 asteessa uunin alatasolla 30 mi­nuuttia. Laske lämpötila 185 astee­seen ja paista vielä 35 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt ja saanut hieman väriä.

3. Jäähdytä huoneenlämmössä. Ir­rota kakku vuoasta ja nosta tarjoilu­ lautaselle.

4. Paahda 50 grammaa mantelilastuja kuumalla kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Viimeistele jäähtynyt ricottakakku mantelilastuilla ja tomusoke­rilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2021.

Lue myös: Vadelma-ricottapiirakka ja muut ricotta-reseptit herkkuhetkiin

Lue myös Anna.fi: Juhlapöydän herkullisin kakku x 7


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ricottakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.