
Risotto milanese
Risotto milanese on italialainen klassikkoruoka, joka maustetaan sahramilla. Upean keltainen risotto maustettiin aikoinaan sahramin lisäksi muskottipähkinällä ja luuytimellä. Jos haluat kokeilla tätä versiota, vaihda kasvisliemi ydinluista keitettyyn lihaliemeen ja lisää ripaus muskottia mukaan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Risotto milanese
- 250 g risottoriisiä
- 2 salottisipulia
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl voita
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 1/8 tl sahramia
- 1 l kasvislientä (itse tehtyä ja suolalla maustettua)
- 80 g parmesaanijuustoa
Valmistusohje
Risotto milanese tehdään helposti näin:
- Hienonna salottisipulit. Kuullota sipulit oliiviöljyssä ja voissa paistokasarissa. Lisää pannulle riisi ja kuullottele, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
- Lisää pannulle valkoviini ja sahrami. Sekoittele kunnes viini on imeytynyt.
- Sekoittele ja lisää pikkuhiljaa kasvislientä. Anna liemen imeytyä, lisäile pikkuhiljaa ja sekoittele niin kauan, kunnes riisi on al dente, eli pehmeää, mutta siinä on purutuntumaa.
- Risoton pitää olla löysää, joten lisää tarvittaessa nestettä. Lisää joukkoon raastettu parmesaanijuusto.
- Voit lisätä joukkoon tässä vaiheessa vielä lusikallisen voita halutessasi. Nauti risotto milanese välittömästi.
Lue myös: Kuusi täydellistä risottoa
Lue myös Anna.fi: Sahramirisotto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Risotto milanese