Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Risotto milanese

Risotto milanese on italialainen klassikkoruoka, joka maustetaan sahramilla. Upean keltainen risotto maustettiin aikoinaan sahramin lisäksi muskottipähkinällä ja luuytimellä. Jos haluat kokeilla tätä versiota, vaihda kasvisliemi ydinluista keitettyyn lihaliemeen ja lisää ripaus muskottia mukaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Risotto milanese

  • 250 g risottoriisiä
  • 2 salottisipulia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl voita
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1/8 tl sahramia
  • 1 l kasvislientä (itse tehtyä ja suolalla maustettua)
  • 80 g parmesaanijuustoa

Valmistusohje

Risotto milanese tehdään helposti näin:

  1. Hienonna salottisipulit. Kuullota sipulit oliiviöljyssä ja voissa paistokasarissa. Lisää pannulle riisi ja kuullottele, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
  2. Lisää pannulle valkoviini ja sahrami. Sekoittele kunnes viini on imeytynyt.
  3. Sekoittele ja lisää pikkuhiljaa kasvislientä. Anna liemen imeytyä, lisäile pikkuhiljaa ja sekoittele niin kauan, kunnes riisi on al dente, eli pehmeää, mutta siinä on purutuntumaa.
  4. Risoton pitää olla löysää, joten lisää tarvittaessa nestettä. Lisää joukkoon raastettu parmesaanijuusto.
  5. Voit lisätä joukkoon tässä vaiheessa vielä lusikallisen voita halutessasi. Nauti risotto milanese välittömästi.

Lue myös: Kuusi täydellistä risottoa

Lue myös Anna.fi: Sahramirisotto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Risotto milanese

Sinun täytyy kommentoidaksesi.