Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Roseeviiniglögi

Roseeviiniglögi on trendikäs valinta perinteisen glögin sijaan. Karpalomehusta tulee juomaan ihanan raikas makulisä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Roseeviiniglögi

  • 5 kuorellista kardemummaa
  • 4 dl karpalomehujuomaa
  • 2 kanelitankoa
  • 1 sitruunan kuori
  • 1 ½ dl sokeria
  • ¾ l roseeviiniä

Laseihin

  • 3 rkl karpaloita

Valmistusohje

Roseeviiniglögi tehdään helposti näin:

1. Riko viisi kuorellista kardemummaa kevyesti. Kaada neljä desilitraa karpalomehua kattilaan, lisää kaksi kanelitankoa, yhden sitruunan kuori ja puolitoista desilitraa sokeria. Hauduta glögipohjaa miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Siivilöi mausteet pois.

2. Kaada yksi pullo roseeviiniä ja mausteliemi kattilaan. Kuumenna glögi, mutta älä päästä kiehumaan. Kaada roseeviiniglögi laseihin ja lisää joukkoon kolme ruokalusikallista kuivattuja tai pakastekarpaloita.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2021.

Lue myös: Miten glögi kannattaa terästää ja tuunata? Lue ammattilaisen vinkit ja ideat

Lue myös Anna.fi: Glögin uudet maut – kokeile näitä versioita perinteisestä joulujuomasta

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Roseeviiniglögi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.