Rössyperunat
Ainekset
- 2 l vettä
- 2 porkkanaa palasina
- 6 perunaa lohkoina
- 1 sipuli pilkottuna
- 300 g veripalttua eli rössyä palasina
- suolaa maun mukaan
- maustepippuria maun mukaan
Valmistusohje
Kiehuvaan veteen lisätään porkkanat, perunat, sipuli ja mausteet. Kypsymisen loppupuolella lisätään rössypalaset. Laitan rössyn keittoon pieninä palasina, joten ne osittain hajoavat ruokaan ja liemestä tulee samea. Toiset tykkäävät laittaa rössyn isoina palasina keittoon, jolloin rössy pysyy palasina ja liemi pysyy kirkkaana.
Tarjoile ruisleivän ja maidon kera.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rössyperunat
Kyllä nyt kannattaa keittää rössypottua, kun rössy on ihan omatekoista.
Rössypottu oli todella herkkua ennen kotona.
Äitin leipoma ohrarieska , koti voi ja kotimaito.
Muuta ei enää tarvinnukkaa!
Missä palviliha?Ei aitoon ja oikeaan rössypottukeittoon tule mitään porkkanoita!Karjalanpaistiin tulee kyllä!