Runebergintorttu
Runebergintorttu on mehevä, mantelilla ja korppujauhoilla tai keksimuruilla höystetystä taikinasta valmistettu leivos, joka koristellaan tomusokerikuorrutuksella ja vadelmahillolla. Perinteisesti runebergintorttu kuuluu 5. helmikuuta vietettävän Runebergin päivän kahvipöytään. Voit leipoa runebergin tortut muffinivuokiin tai suorakaiteen muotoiseen vuokaan.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Runebergintorttu
200 g
margariinia tai voita
2 dl
sokeria (200 g)
2
kananmunaa
2 dl
jauhettua mantelia (120 g)
2 1/2 dl
korppujauhoja (mukana voi olla hienonnettu hapankorppu ja muutama piparkakku)
2 dl
vehnä- tai grahamjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Runebergintorttu, koristelu
1 dl
vadelma- tai omenahilloa
1 dl
tomusokeria
1/2-1 rkl
vettä tai mehua
Keskustelu
kostutus jäänyt maintsematta
lapsellinen resepti, koska ei voi tulostaa, voi voi
Kommentoi juttua: Runebergintorttu