Reseptit
30-60 min
Kiitos

Runebergintorttu

Runebergintorttu on mehevä, mantelilla ja korppujauhoilla tai keksimuruilla höystetystä taikinasta valmistettu leivos, joka koristellaan tomusokerikuorrutuksella ja vadelmahillolla. Perinteisesti runebergintorttu kuuluu 5. helmikuuta vietettävän Runebergin päivän kahvipöytään. Voit leipoa runebergin tortut muffinivuokiin tai suorakaiteen muotoiseen vuokaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Runebergintorttu:

200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria (200 g)
2 kananmunaa
2 dl jauhettua mantelia (120 g)
2.5 dl korppujauhoja(jossa mukana hienonnettu hapankorppu ja muutama piparkakku)
2 dl vehnä- tai grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Mainos

koriste:

vadelma- tai omenahilloa
noin 1 dl tomusokeria
0,5-1 rkl vettä tai mehua

Keskustelu

Kommentoi juttua: Runebergintorttu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X