Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ruokaisa papusalaatti

Ruokaisa papusalaatti on helppo tehdä ja maistuu ihanan rapsakalta. Käytä salaattiin valmista papusekoitusta ja saat nopeasti ruokaisan salaatin.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Ruokaisa papusalaatti

  • noin 4 dl keitettyjä erilaisia papuja tai
  • 1 prk (noin 400 g) valmista papusekoitusta
  • 1 punainen ja vihreä paprika
  • 3 vartta salaattisipulia
  • 200 g pakastemaissia
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa

kastike:

  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • veitsenkärjellinen murskattua valkosipulia
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Ruokaisa papusalatti syntyy näin helposti. Valuta ja huuhtele papusekoitus.

2. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kanta. Leikkaa paprikat kuutioiksi.

2. Kuori ja viipaloi salaattisipulit.

3. Sekoita salaatin ainekset kulhossa.

4.  Tee kastike.  Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin joukkoon.

5. Ruokaisa papusalaatti saa maustua viileässä noin tunnin ennen tarjoilua.

Lue myös: Pavut ja linssit ovat edullista arkiruokaa – näin valmistat ne oikein

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Aasialaiset maustetut pavut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruokaisa papusalaatti

Kuumennan mikrossa

Pakaste maissit pitäisi nykyohjeen mukaan kuumentaa ennen käyttöä (myös hernemaissipaprika), muuten vaarana on vatsatauti. Maissi ei ainakaan ole kotimaista, siksi kuumennussuositus.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.