Reseptit

Rypytetty filotaikinapiirakka

Rypytetty filotaikinapiirakka on somehitti, joka valloitti suolaisten piirakoiden rakastajien sydämet. Tämä piirakka kätkee sisäänsä mehevän klassikkotäytteen fetasta ja pinaatista. Nappaa videolta vinkki filotaikinan rypytykseen!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Rypytetty filotaikinapiirakka

  • 500 g filotaikinaa (pakaste)
  • 6 rkl oliiviöljyä
  • 400 g pakastepinaattia
  • 400 g fetajuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • 1 rkl yrttimausteseosta
  • ¼ tl suolaa (jätä pois, jos haluat vähentää suolan käyttöä)
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Viimeistelyyn

  • 3 rkl juoksevaa hunajaa
  • ¼ tl sormisuolaa

Valmistusohje

Katso videolta, miten rypytetty filotaikinapiirakka valmistetaan:

Rypytetty filotaikinapiirakka valmistuu helposti näin:

  1. Sulata paketti eli noin 450–500 grammaa filotaikinaa. Paketista riittää kahteen piirakkaan. Pakkausten koot vaihtelevat vähän riippuen valmistajasta. Tee siis täyte tuplana, jos teet kaksi kerralla. Jos et käytä kaikkia taikinalevyjä, säilytä ne muoviin käärittynä jääkaapissa tai käytä johonkin muuhun. Tästä löydät ideoita.
  2. Sulata 400 grammaa pakastepinaattia ja murusta kaksi 200 gramman pakettia fetaa erillisille lautasille.
  3. Ota kaksi taikinalevyä kerrallaan työtasolle ja lorauta taikinan päälle kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä. Levitä öljy tasaisesti taikinan pintaan pullasudilla. Käytä noin kolmasosa pinaatista ja levitä se taikinalevyn päälle. Ripottele noin kolmasosa fetajuustosta pinaatin päälle. Rypytä taikina leveyssunnassa ryppyyn ja nosta öljyllä voideltuun piirakkavuokaan (halk. noin 20 cm) ympyrän muotoon. Toista lopuilla raaka-aineilla, ja nosta rypytetty taikina aina toisen viereen niin, että taikinat muodostavat ruusun muodon.
  4. Sekoita kulhossa kaksi kananmunaa, kaksi desiä kuohu- tai ruokakermaa, yksi ruokalusikallinen yrttimausteseosta, yksi neljäsosa teelusikallista suolaa ja saman verran mustapippuria. Kaada muna-kerma piirakan päälle.
  5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 185 asteessa noin 45 minuuttia. Lorota valmiin piirakan päälle halutessasi vähän hunajaa ja ripottele päälle sormisuolaa.

Vinkki! Kurkkaa tästä vinkkejä filotaikinan käyttöön ja nappaa ideat herkullisiin resepteihin.

rypytetty filotaikinapiirakka
Rypytetty filotaikinapiirakka on näyttävä ja helppo valmistaa. Tämä piirakka on täytetty klassikkotäyttellä fetalla ja pinaatilla. © Anni Reenpää

Lue myös Anna.fi: Makea kurpitsapiirakka filotaikinasta

Kuvausvaatteet: Sannan päällä laventelin värinen neulepusero American dream/Stockmann stockmann.com ja Annin päällä vaaleansininen neulepusero Selected femme/Stockmann stockmann.com


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rypytetty filotaikinapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.