Saksalaiset hedelmänisut
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 24 annosta
- Kasvis
Ainekset
juuritaikina:
- 2 dl maitoa
- 0.5 dl coctailkirsikoiden lientä
- 25 g hiivaa
- tai kuivahiivaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- ripaus muskottipähkinää
- 5 dl vehnäjauhoja
taikinaan:
- 200 g voita
- 1 dl sokeria
- 150 g mantelimassaa
- 5 dl silputtuja hedelmiä ja pähkinöitä
- 5 dl vehnäjauhoja
voiteluun:
- 50 g voita
pinnalle:
- 2 dl tomusokeria
Valmistusohje
- Lämmitä maito ja kirsikoiden liemi kädenlämpöiseksi. (Jauhoihin sekoitettu kuivahiiva vaati hieman kuumemman nesteen.) Lisää joukkoon mausteet ja jauhot. Anna nousta noin 20 minuuttia.
- Silppua erilaisia makusi mukaan valittuja hedelmiä ja pähkinöitä, (esim. coctailkirsikoita, kuivattuja viikunoita, luumuja, aprikoosia, rusinoita, saksanpähkinää, pecanpähkinää). Sekoita rasva, sokeri ja mantelimassa sähkövatkaimella. Lisää rasvaseos, hedelmät ja jauhot taikinaan ja anna kohota noin 20 minuuttia.
- Jaa taikina kahteen osaan. Leivo palat pötköiksi ja leikkaa 24 palaa. Pyöräytä taikinapalat sukkulan muotoisiksi tai pyöreiksi pulliksi. Anna kohota noin 15 minuuttia. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
- Voitele kuumat pullat sulatetulla voilla ja seulo pinnalle tomusokeria.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Saksalaiset hedelmänisut