Reseptit
yli 60 min
30
Kiitos

Sämpylät

Sämpylät leivotaan pehmeästä hiivataikinasta, joka saa rouheisuutta ruisjauhoista sekä siemenistä ja makua siirapista sekä pomeranssinkuoresta. Sämpylät voi pyöritellä palloiksi tai sitoa solmuiksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sämpylät:

3 dl piimää
2 dl täysmaitoa
50 g hiivaa
0.5 dl siirappia
1 rkl suolaa
1 rkl pomeranssinkuorta
1 dl öljyä
noin 8 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl uisjauhoja
2 dl auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä
Mainos

Valmistusohje

1. Lämmitä maito kiehuvaksi ja lisää se huoneenlämpöiseen piimään. Murenna hiiva nesteeseen ja lisää muut ainekset. Alusta pehmeä taikina ja anna sen levähtää vedottomassa paikassa liinan alla noin puoli tuntia.

2. Leivo taikina nauhoiksi ja sido solmuiksi. Lado sämpylät pellille ja kohota liinan alla noin 15 minuuttia. Paista sämpylöitä 250 asteessa noin 10 minuuttia. Sämpylätaikina sopii myös piirakkapohjaksi.

Kokeile myös muita helppoja sämpyläreseptejä:
Porkkanasämpylät
Ohra-kaurasämpylät
Gluteenittomat sämpylät
Ruoka.fi: Superhelpot sämpylät

Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sämpylät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X