Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sienilasagne

Sienilasagne tehdään tuorepastalevyistä, sillä ne ovat ylivoimaisesti parhaat lasagneen. Täytteessä on broilerin ja mustakaalin lisäksi ihanan makuisia lampaankääpiä, jotka uppoavat myös niille, jotka eivät muka tykkää sienistä. Kannattaa kokeilla!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Sienilasagne

  • 250 g tuorelasagnelevyjä

Sieni-broilerikastike

  • 400 g lampaankääpää
  • 2 salottisipulia
  • 2 rkl voita
  • 300 g broilerin fileesuikaleita
  • 200 g mustakaalia tai lehtikaalia
  • 400 g basilikalla maustettua tomaattikastiketta
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl mustapippuria

Helppo juustokastike

  • 6 dl maitoa
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Sienilasagne valmistetaan helposti näin:

  1. Puhdista 400 g lampaankääpiä ja leikkaa sienet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna kaksi salottisipulia.
  2. Paista sienet ja sipulit pannulla kahdessa ruokalusikallisessa voita kauniin keltaisiksi. Siirrä pannulta syrjään ja paista samassa rasvassa 300 grammaa broilerisuikaleita.
  3. Huuhtele 200 grammaa mustakaalinlehtiä ja revi lehdet irti lehtiruodista. Hienonna lehdet ja lisää ne ja purkillinen tomaattimurskaa broilereiden joukkoon. Huuhtele purkki vedellä ja lisää sekaan neste, kaksi ruokalusikallista tomaattisosetta sekä teelusikallinen suola, sokeria ja puoli teelusikallista mustapippuria. Kiehauta ainekset. Siirrä pannu syrjään ja sekoita joukkoon sieniseos.
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  5. Kuumenna 4 dl maidosta paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita 2 desilitraa maitoa ja 4 ruokalusikallisen vehnäjauhoja. Lisää suurus kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää joukkoon kaksi desilitra juustoraastetta.
  6. Kokoa lasagne voideltuun uunivuokaan. Lusikoi pohjalle neljäsosa kastikkeista. Lado päälle lasagnelevykerros ja toista sama kahteen kertaan.
  7. Kaada loput kastikkeista viimeisen lasagnelevykerroksen päälle ja kruunaa pinta juustoraasteella.
  8. Paista sienilasagne uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Anna vetäytyä ennen syömistä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 17/2020.

Lue myös: Lasagne, kurkkaa varma perusohje!

Lue myös Anna.fi: Mehevän lasagnen salaisuus


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sienilasagne

Sinun täytyy kommentoidaksesi.