Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sienivannike

Sienivannike on vanhanajan perinteinen juhlahetkien herkku. Taikinavannike täytetään sienimuhennoksella ja vannike nautitaan aterian alkupalana vihreän salaatin kanssa. Sienivannike sopii hyvin vaikkapa rapujuhlien alkuruoaksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Sienivannike

  • 1 paketti valmista voitaikinaa (500 g)

sienimuhennos:

  • 400 g tuoreita herkkusieniä
  • 30 g voita
  • 2-3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kermaa
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

Sienivannike valmistuu näin:

  1. Sulata kastiketta varten rasva kasarissa, sekoita vehnäjauhot sekaan ja anna niiden kypsyä muttei ruskistua. Lisää kermaa ja anna kastikkeen kypsyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää viipaloidut, kevyesti pannussa vähässä rasvassa kypsennetyt sienet.
  2. Kauli valmiista voitaikinasta taikinalevy ja vuoraa sillä paistosvuoka. Kypsennä uunissa 225 asteessa esimerkiksi kuivatuilla herneillä täytettynä, niin reunat eivät valahda. Leikkaa osasta taikinaa ohuita nauhoja, taiteile siitä ristikko leivinpaperille ja paista uunissa.
  3. Täytä vannike kuumalla sienimuhennoksella, peitä ristikolla ja lämmitä sienivannike nopeasti uunissa ennen tarjoamista. Nauti sienivannike vihersalaatin kanssa.

Katso myös: Sieni-pinaattipiirakka

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sieni-piparjuuripiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sienivannike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.