Sienivannike
Sienivannike on vanhanajan perinteinen juhlahetkien herkku. Taikinavannike täytetään sienimuhennoksella ja vannike nautitaan aterian alkupalana vihreän salaatin kanssa. Sienivannike sopii hyvin vaikkapa rapujuhlien alkuruoaksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Sienivannike
- 1 paketti valmista voitaikinaa (500 g)
sienimuhennos:
- 400 g tuoreita herkkusieniä
- 30 g voita
- 2-3 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl kermaa
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
Sienivannike valmistuu näin:
- Sulata kastiketta varten rasva kasarissa, sekoita vehnäjauhot sekaan ja anna niiden kypsyä muttei ruskistua. Lisää kermaa ja anna kastikkeen kypsyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää viipaloidut, kevyesti pannussa vähässä rasvassa kypsennetyt sienet.
- Kauli valmiista voitaikinasta taikinalevy ja vuoraa sillä paistosvuoka. Kypsennä uunissa 225 asteessa esimerkiksi kuivatuilla herneillä täytettynä, niin reunat eivät valahda. Leikkaa osasta taikinaa ohuita nauhoja, taiteile siitä ristikko leivinpaperille ja paista uunissa.
- Täytä vannike kuumalla sienimuhennoksella, peitä ristikolla ja lämmitä sienivannike nopeasti uunissa ennen tarjoamista. Nauti sienivannike vihersalaatin kanssa.
Katso myös: Sieni-pinaattipiirakka
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sieni-piparjuuripiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sienivannike