1. Jauha desilitra eli kymmenen grammaa kuivattuja sikurirouskuja hienoksi esimerkiksi morttelissa. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja irrota siemenet veitsen kärjellä. Laita neljä desilitraa kauravispiä, sienijauhe, vaniljan siemenet ja halkaistu tanko kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Poista vaniljatanko liemestä. Jäähdytä ja viilennä neste jääkaappikylmäksi. Nosta myös tölkki kondensoitua maitoa jääkaappiin.
2. Laita kylmä kondenssimaito ja maustettu kerma kulhoon. Vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi 3–5 minuuttia. Sekoita joukkoon kaksi desilitraa paksua turkkilaista jogurttia. Mausta yhden sitruunan raastetulla kuorella.
3. Levitä vaahtoseos vuokaan (20 cm x 20 cm), lisää joukkoon neljä ruokalusikallista kinuskia raitoina. Nosta pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi tai jäädytä seos jäätelömuoteissa. Nosta sikurirouskujäätelö huoneenlämpöön ja anna pehmentyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/2022.
Lue myös: Sienestys: lue ammattilaisen vinkit ja poimi herkulliset sienireseptit
Lue myös Anna.fi: Näin perkaat ja pakastat sienet – Martat neuvovat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sikurirouskujäätelö