Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sikurirouskujäätelö

Sikururouskujäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta. Vatkaa kauravispistä mukavan kiinteä vaahto. Kondensoitu maito takaa jäätelön makeuden.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Sikurirouskujäätelö

  • 1 dl (10 g) kuivattuja sikurirouskuja
  • 1 vaniljatanko
  • 4 dl kauravispiä
  • 1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
  • 2 dl paksua turkkilaista jogurttia
  • 1 sitruunan kuori
  • 4 rkl kinuskikastiketta

Valmistusohje

Sikurirouskujäätelö tehdään helposti näin:

1. Jauha desilitra eli kymmenen grammaa kuivattuja sikurirouskuja hienoksi esimerkiksi morttelissa. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja irrota siemenet veitsen kärjellä. Laita neljä desilitraa kauravispiä, sienijauhe, vaniljan siemenet ja halkaistu tanko kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Poista vaniljatanko liemestä. Jäähdytä ja viilennä neste jääkaappikylmäksi. Nosta myös tölkki kondensoitua maitoa jääkaappiin.

2. Laita kylmä kondenssimaito ja maustettu kerma kulhoon. Vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi 3–5 minuuttia. Sekoita joukkoon kaksi desilitraa paksua turkkilaista jogurttia. Mausta yhden sitruunan raastetulla kuorella.

3. Levitä vaahtoseos vuokaan (20 cm x 20 cm), lisää joukkoon neljä ruokalusikallista kinuskia raitoina. Nosta pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi tai jäädytä seos jäätelömuoteissa. Nosta sikurirouskujäätelö huoneenlämpöön ja anna pehmentyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/2022.

Lue myös: Sienestys: lue ammattilaisen vinkit ja poimi herkulliset sienireseptit

Lue myös Anna.fi: Näin perkaat ja pakastat sienet – Martat neuvovat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sikurirouskujäätelö

Sinun täytyy kommentoidaksesi.