Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Simpukkapasta

Simpukkapasta on vartissa valmis. Ruoka on nopea ja helppo tehdä, kun käytät pastaan suolaliemeen säilöttyjä sinisimpukoita. Sitruuna, chili ja valkosipuli maustavat tämän maukkaan arkipastan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Simpukkapasta

  • 400 g spagettia tai linguinea
  • 1 tlk (200 g/120 g) suolaliemeen säilöttyjä simpukoita
  • 1 punainen chili
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 2 dl valkoviiniä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 ruukku lehtipersiljaa

Valmistusohje

Simpukkapasta valmistuu helposti näin:

  1. Hienonna yksi punainen chili. Kuori ja hienonna kolme valkosipulinkynttä. Hienonna ruukku lehtipersiljaa.
  2. Keitä 400 grammaa spagettia tai linguinea hyvin suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan al dente. 
  3. Kuumenna desilitra oliiviöljyä pannulla. Kuullota chiliä ja valkosipulia pari minuuttia. Lisää kaksi desilitraa valkoviiniä ja kaksi ruokalusikallista sitruunamehua. Anna kiehua 5 minuuttia. Sekoita joukkoon tölkki suolaan säilöttyjä simpukoita, neljäsosa teelusikallista suolaa ja neljäsosa teelusikallinen mustapippuria. Lisää keitetty, valutettu pasta ja hienonnettu lehtipersilja.

Vinkki! Tarjoa simpukkapasta vihreän salaatin kera.

simpukkapasta

Lue myös Anna.fi: One pot -rapupasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Simpukkapasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.