Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Pasta alle vongole eli pastaa simpukoiden kanssa

Syksy ja talvi ovat parasta simpukka-aikaa. Kysy kalatiskiltä pieniä hieta- tai sydänsimpukoita ja tee niistä pastaa. Simpukat ovat herkullista pikaruokaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pasta alle vongole:

300 g linguine-pastaa
1 kg tuoreita pikkusimpukoita/ hietasimpukoita tai sydänsimpukoita
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2 dl laadukasta oliiviöljyä
kourallinen tuoretta persiljaa
1/2 l valkoviiniä
2-5 tulista peperoncinochiliä (kuivattuja pikkuchilejä, käytä oman maun mukaan)

Valmistusohje

1. Jos käytät tuoreita simpukoita, puhdista ne jättämällä ne merisuolalla maustettuun kylmään veteen likoamaan vähintään pariksi tunniksi ennen kokkauksen aloittamista  (kaksi litraa vettä / kaksi ruokalusikallista merisuolaa). Pastaa varten tarvitset yhden kilogramman tuoreita pikkusimpukoita/ hietasimpukoita tai sydänsimpukoita.

2. Keitä 300 grammaa linguine-pastaa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Kuullota kaksi hienonnettua valkosipulinkynttä runsaassa oliiviöljyssä isossa kasarissa hetki. Älä vain kuumenna tässä vaiheessa liikaa. Siivilöi simpukoista suolavesi pois ja kaada simpukat pannulle. Nosta lämpöä ja kaada joukkoon puoli litraa valkoviiniä. Murusta joukkoon 2-5 kuivattua tulista peperoncinochiliä. Laita kansi päälle. Hytkyttele pannua hetki. Simpukat höyrystyvät viinissä ja aukeavat parissa minuutissa. Nosta kansi pois ja lisää kourallinen hienonnettua persiljaa.

4. Siivilöi pasta ja kaada se kasariin. Sekoita pasta ja simpukat. Tarjoile heti.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 21/19.

Lue myös: Tiedätkö, mikä pasta sopii minkä kastikkeen kanssa? Näin yhdistät pastan ja kastikkeen kuin italialainen

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Illan herkku – pastaa, jokiravunpyrstöjä ja rieslingiä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pasta alle vongole eli pastaa simpukoiden kanssa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X