Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Sitruscaprese-salaatti

Talvinen caprese-salaatti tehdään sitrushedelmistä ja maistuvasta burratajuustosta tai mozzarellasta. Yhdistelmä on jopa parempi kuin klassinen tomaatti-mozzarellaversio.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sitruscaprese:

1/2 pieni punasipuli
2 veriappelsiinia tai verigreippiä
1 appelsiini
2 satsumaa
250 g burrataa tai puhvelinmaitomozzarellaa
3 rkl granaattiomenansiemeniä
1 pieni ruukku basilikaa

Kastike:

3 rkl oliiviöljyä
1 rkl tuorepuristettua appelsiinimehua
1/2 tl sormisuolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Leikkaa puolikas pieni punasipuli ohuenohuiksi renkaiksi. Leikkaa kahdesta veriappelsiinista tai verigreipistä, yhdestä appelsiinista ja kahdesta satsumasta kuoret irti. Poista valkoinen osa. Leikkaa renkaiksi tai kalvottomiksi lohkoiksi. Asettele tarjoiluvadille.

2. Tee kastike. Sekoita kolme ruokalusikallista oliiviöljyä, yksi ruokalusikallinen appelsiinimehua, puolikas teelusikallinen sormisuolaa ja puolikas teelusikallinen mustapippuria keskenään. Kaada salaatille. Lisää lopuksi 250 grammaa burrata- tai puhvelinmaitomozzarellajuustoa, kolme ruokalusikallista granaattiomenansiemeniä ja yksi pieni ruukku basilikaa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Burrata – näin pääset kermaisen pehmeän trendijuuston makuun

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sitruscaprese-salaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X