Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruscaprese-salaatti

Talvinen caprese-salaatti tehdään sitrushedelmistä ja maistuvasta burratajuustosta tai mozzarellasta. Yhdistelmä on jopa parempi kuin klassinen tomaatti-mozzarellaversio.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Sitruscaprese:

  • ½ pieni punasipuli
  • 2 veriappelsiinia tai verigreippiä
  • 1 appelsiini
  • 2 satsumaa
  • 250 g burrataa tai puhvelinmaitomozzarellaa
  • 3 rkl granaattiomenansiemeniä
  • 1 pieni ruukku basilikaa

Kastike:

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl tuorepuristettua appelsiinimehua
  • ½ tl sormisuolaa
  • ½ tl mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Sitruscaprese-salaatti syntyy näin. Leikkaa puolikas pieni punasipuli ohuenohuiksi renkaiksi. Leikkaa kahdesta veriappelsiinista tai verigreipistä, yhdestä appelsiinista ja kahdesta satsumasta kuoret irti. Poista valkoinen osa. Leikkaa renkaiksi tai kalvottomiksi lohkoiksi. Asettele tarjoiluvadille.

2. Tee kastike. Sekoita kolme ruokalusikallista oliiviöljyä, yksi ruokalusikallinen appelsiinimehua, puolikas teelusikallinen sormisuolaa ja puolikas teelusikallinen mustapippuria keskenään. Kaada kastike sitruscaprese-salaatille.

3. Lisää lopuksi 250 grammaa burrata- tai puhvelinmaitomozzarellajuustoa, kolme ruokalusikallista granaattiomenansiemeniä ja yksi pieni ruukku basilikaa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Burrata – näin pääset kermaisen pehmeän trendijuuston makuun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruscaprese-salaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.