1. Ota 175 grammaa voita huoneenlämpöön. Pese sitruunat huolella. Raasta sitruunat ja purista mehu. Tarvitset yhteensä kaksi ruokalusikallista sitruunan raastettua kuorta ja 1 1/2 ruokalusikallista sitruunamehua.
2. Sekoita 5 1/2 desilitraa vehnäjauhoja, 1/4 teelusikallista leivinjauhetta, 1/4 teeusikallista ruokasoodaa ja puoli teelusikallista suolaa omaan astiaan.
3. Vatkaa voi ja 200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa tasaiseksi seokseksi, lisää sitruunankuoriraaste, mehu sekä kolme desilitraa sokeria ja yksi ruokalusikallinen vaniljasokeria ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi. Lisää kaksi kananmunaa yksitellen ja vatkaa tasaiseksi. Lisää jauhoseos ja vatkaa taikina tasaiseksi.
4. Sekoita yksi desilitra tomusokeria ja kaksi ruokalusikallista maissitärkkelystä keskenään laakeaan astiaan.
5. Pyörittele taikinasta kolmen senttimetrin kokoisia palleroita. Taikina on löysää, eikä pallojen pidä olla tiiviitä. Laske pallerot tomusokeriseokseen ja pyörittele niitä seoksessa, jotta päälle muodostuu paksu tomusokeripinta. Pinta saa jäädä epätasaiseksi ja tomusokeria pinnassa mahdollisimman paljon.
6. Paista sitruunakeksit 175 asteessa uunin keskitasolla 12 minuuttia, kunnes pinta on halkeillut hieman ja reunat ovat saaneet hennon värin. Anna keksien jäähtyä ja jähmettyä tasaisella alustalla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2021.
Lue myös: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen
Lue myös Anna.fi: Matcha-pikkuleivät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunakeksit