Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruunakeksit

Sitruunakeksit ovat päältä rapeita ja sisältä ihanan pehmoisia. Kirpakat sitruunakeksit sopivat loista­vasti ruokalah­jaksi, sillä taikinasta valmistuu ker­ralla iso satsi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
60  annosta

Ainekset

Sitruunakeksit

  • 175 g voita
  • 2 rkl raastettua sitruunankuorta
  • 1 ½ rkl tuorepuristettua sitruunamehua
  • 5 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä

Valmistusohje

Sitruunakeksit leivotaan helposti näin:

1. Ota 175 grammaa voita huoneenlämpöön. Pese sit­ruunat huolella. Raasta sitruunat ja purista mehu. Tarvitset yhteensä kaksi ruokalusikallista sitruunan raastettua kuorta ja 1 1/2 ruokalusikallista sitruunamehua.

2. Sekoita 5 1/2 desilitraa vehnäjauhoja, 1/4 teelusikallista leivinjauhetta, 1/4 teeusikallista ruokasoodaa ja  puoli teelusikallista suolaa omaan astiaan.

3. Vatkaa voi ja 200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa tasai­seksi seokseksi, lisää sitruunankuo­riraaste, mehu sekä kolme desilitraa sokeria ja yksi ruokalusikallinen vaniljasokeria ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi. Lisää kaksi kananmunaa yksitellen ja vatkaa tasaiseksi. Lisää jau­hoseos ja vatkaa taikina tasaiseksi.

4. Sekoita yksi desilitra tomusokeria ja kaksi ruokalusikallista maissitärk­kelystä keskenään laakeaan astiaan.

5. Pyörittele taikinasta kolmen senttimetrin kokoisia palleroita. Taikina on löysää, eikä pallojen pi­dä olla tiiviitä. Laske pallerot tomusokeriseokseen ja pyörittele niitä seoksessa, jotta päälle muodostuu paksu tomusokeripinta. Pinta saa jää­dä epätasaiseksi ja tomusokeria pin­nassa mahdollisimman paljon.

6. Paista sitruunakeksit 175 asteessa uunin keskita­solla 12 minuuttia, kunnes pinta on hal­keillut hieman ja reunat ovat saaneet hennon värin. Anna keksien jäähtyä ja jähmettyä tasaisella alustalla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2021.

Lue myös: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen

Lue myös Anna.fi: Matcha-pikkuleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunakeksit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.