Sitruunapatonki
- Kasvis
Ainekset
- 6 dl Kylmää vettä
- kolmen sitruunan raastettu kuori
- 12 g hiivaa
- 4 dl spelttijauhoa
- 10 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl suolaa
- 1 dl sitruunaöljyä
- tai oliiviöljyä
Sitruunavoi:
- 100 g voita
- yhden sitruunan raastettu kuori
- nippu persiljaa
Valmistusohje
Sitruunapatonki saa raikkaan makunsa raastetusta sitruunan kuoresta. Se sopii erinomaisesti vaikkapa salaatin kera nautittavaksi.
- Mittaa ainekset yleiskoneeseen ja anna koneen käydä hiljalleen kymmenisen minuuttia. Taikina saa olla napakkaa. Anna taikinan nousta huoneenlämmössä pari tuntia tai jääkaapissa yön yli.
- Alusta taikinaa leivinpöydällä viitisen minuuttia. Jaa taikina kahtia ja leivo kaksi pitkänomaista leipää. Nostata leipiä noin tunti.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta uunin pohjalle laakea vesiastia. ( Höyry saa aikaan rapean kuoren.) Pane leivät uunin alaosaan ja laske lämpötila 200 asteeseen. Paista noin 35 minuuttia.
- Sekoita sitruunavoin ainekset ja tarjoa leivän kanssa.
Kokeile myös näitä leipäreseptejä:
Mausteinen kreikkalaistyyppinen leipä
Hedelmäinen patonki
Rosmariinileipäset
Ruoka.fi: Yrttinen täytetty pannuleipä
Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunapatonki