Sitruunaposset
Sitruunaposset valmistuu todella nopeasti ja helposti vain kolmesta raaka-aineesta. Halutessasi voit lisätä mausteeksi hieman vaniljaa. Tämä jälkkäri vie kielen!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Sitruunaposset
- 2 dl kuohukermaa
- ¾ dl sokeria
- ½ dl sitruunamehua
- 2 tl (luomu)sitruunan kuorta raastettuna
- (1 tl vaniljasokeria)
Valmistusohje
Sitruunaposset valmistuu helposti näin:
- Keitä kaksi desilitraa kuohukermaa ja 3/4 desilitraa sokeria pienessä kattilassa noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja lisää puoli desilitraa sitruunan mehua sekä kaksi teelusikallista sitruunan raastettua kuorta.
- Jaa seos pieniin annoslaseihin tai kahvikuppeihin. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.
- Koristele sitruunaposset mintun lehdillä ja tuoreilla marjoilla tai pääsiäisenä vaikka karkkirakeilla. Tarjoa jälkiruokana hyvän kahvin kera.
Vinkki! Jos kaipaat annokseen rapsakkuutta, leivo kaveriksi kauralastut.
Lue myös Anna.fi: Sitruunakiisseli
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunaposset