Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruunaposset

Sitruunaposset valmistuu todella nopeasti ja helposti vain kolmesta raaka-aineesta. Halutessasi voit lisätä mausteeksi hieman vaniljaa. Tämä jälkkäri vie kielen!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Sitruunaposset

  • 2 dl kuohukermaa
  • ¾ dl sokeria
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 tl (luomu)sitruunan kuorta raastettuna
  • (1 tl vaniljasokeria)

Valmistusohje

Sitruunaposset valmistuu helposti näin:

  1. Keitä kaksi desilitraa kuohukermaa ja 3/4 desilitraa sokeria pienessä kattilassa noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja lisää puoli desilitraa sitruunan mehua sekä kaksi teelusikallista sitruunan raastettua kuorta. 
  2. Jaa seos pieniin annoslaseihin tai kahvikuppeihin. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Koristele sitruunaposset mintun lehdillä ja tuoreilla marjoilla tai pääsiäisenä vaikka karkkirakeilla. Tarjoa jälkiruokana hyvän kahvin kera.

Vinkki! Jos kaipaat annokseen rapsakkuutta, leivo kaveriksi kauralastut.

sitruunaposset

Lue myös Anna.fi: Sitruunakiisseli


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunaposset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.