Raparperiposset
Raparperiposset-jälkiruokaa valmistat vaivatta suurenkin määrän. Esivalmistele raparperijälkiruoka vaikka jo pari päivää ennen juhlia jääkaappiin ja koristele juuri ennen tarjoilua.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Raparperiposset:
1 l
raparperikuutioita
3 dl
sitruunamehua
Kermaseos:
8 dl
kuohukermaa
2 1/2-3 dl
sokeria
Raparperikoriste:
1 dl
raparperia ohuina viipaleina
100 g
pakastemansikoita
n. 1/2 dl
sokeria
Keskustelu
Onko tosi että 3 desilitraa sitruunamehua paparperiposseen?
Tämä annos on todella suuri. Ison porukan jälkiruoka. Tästä tulee 10 annosta. Jos haluat tehdä esimerkiksi vain noin 4-5 hengen annoksen, niin puolita määrät. Resepti on siirretty lehdestä verkkoon ja sokerin määrä oli ohjeessa kaksi kertaa. Se on nyt korjattu. Myös sitruunat ovat erilaisia, joskus sitruuna on niin makea, ettei se hyydytä kermaa. Näinkin voi käydä. Pienemmällä sitruunan määrällä pärjää, jos käyttää sokerina esimerkiksi hyytelösokeria, siinähän on sitruunahappoa mukana.
Kommentoi juttua: Raparperiposset