Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Raparperiposset

Raparperiposset-jälkiruokaa valmistat vaivatta suurenkin määrän. Esivalmistele raparperijälkiruoka vaikka jo pari päivää ennen juhlia jääkaappiin ja koristele juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Raparperiposset:

1 l raparperikuutioita
3 dl sokeria
3 dl sitruunamehua

Kermaseos:

8 dl kuohukermaa
3 dl sokeria

Raparperilisuke:

1 dl raparperia ohuina viipaleina
100 g pakastemansikoita
n. 1/2 dl sokeria

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan1 l  raparperikuutioita, 3 dl sokeria ja 3 dl sitruunamehua. Kiehauta ja keitä, kunnes raparperi pehmenee.

2. Tee kermaseos. Mittaa toiseen kattilaan 8 dl kermaa ja 3 dl sokeria. Kiehauta ja keitä noin 10 minuuttia. Kerma kiehuu helposti yli, joten kiehauta varovasti. Ota kermakattila liedeltä ja sekoita joukkoon raparperi-sitruuna- seos. Sekoita kevyesti. Kaada vanukas tarjoiluastioihin ja nosta jääkaappiin yöksi tai vähintään 8 tunniksi.

3. Tee lisuke etukäteen. Raparperista tulee kauniin väristä, kun yhdistät sen mansikan kanssa. Ota 1 dl raparperia ja leikkaa raparperista pitkulaisia viipaleita. Laita viipaleet, 100 g pakastemansikoita ja noin 1/2 dl sokeria kattilaan. Kiehauta ja jätä kattila levylle. Laita kansi kiinni ja anna raparperin ja mansikoiden hautua sokeriliemessä. Nosta kylmään. Älä sekoita turhaan, etteivät raparperiviipaleet mene rikki. Nostele kylmät mansikasta punertuneet raparperiviipaleet possetin päälle juuri ennen tarjoilua.

Katso myös: Riittoisa raparperi – katso helpot reseptit!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Raparperiposset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X