Reseptit

Spelttirieskat

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 5 dl piimää
  • 25 g hiivaa
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 1 rkl suolaa
  • 1 ps (85 g) perunahiutaleita
  • ½ dl sulatettua voita tai margariinia
  • 3 dl spelttijauhoja
  • noin 3 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Spelttirieskat

Spelttirieskat ovat yksinkertaisen hyvänmakuisia. Tarjoille rieskat yhdessä aidon voin kanssa.

1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon siirappi, suola ja perunahiutaleet. Lisää joukkoon rasvasula, spelttijauhot ja osa vehnäjauhoista. Alusta tasaiseksi taikinaksi. Säästä loput jauhot leivontaan.

2. Anna taikinan kohota peitettynä puolisen tuntia. Ripottele leivinpöydälle loput jauhoista. Jaa taikina tasakokoisiksi paloiksi ja painele niistä litteitä leipiä. Nosta spelttirieskat kohoamaan leivinpaperoidulle uunipellille 15 minuutiksi.

3. Pistele rieskoihin reikiä haarukalla. Paista spelttirieskoja 250-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Spelttirieskat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.