Suklaa-aprikoosit
- Kasvis
Ainekset
- 250 g kuivattuja aprikooseja
- 2 dl säilöttyjen aprikoosien lientä tai sokerilientä
- 1 rkl inkiväärisiirappia tai mantelilikööriä
- 100 g tummaa suklaata
Valmistusohje
- Liota kuivattuja hedelmiä yön yli säilöttyjen aprikoosien sokeriliemessä tai itse keitetyssä liemessä (2 dl vettä, 1/2 dl sokeria). Liemen voi maustaa alkoholilla tai inkiväärisiirapilla. Siirappia saa valmiina, mutta sen voi keittää itsekin. Keitä lientä ( 2 dl vettä, 1 dl sokeria, 1 tl raastettua, tuoretta inkivääriä) noin 10 minuuttia ja siivilöi inkivääri liemestä.
- Siivilöi aprikoosit seuraavana päivänä liemestä. Anna hedelmien pinnan kuivahtaa talouspaperin päällä. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kasta aprikoosien toinen pää sulaan suklaaseen ja anna jähmettyä leivinpaperin päällä tasaisella alustalla noin tunnin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaa-aprikoosit