
Suklaa-mokkabrûlée
Suklaa-mokkabrûlée piiloutuu karamellimaisen pinnan alle. Maun sille antaa yllättäen pikakahvijauhe.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 4 dl kuohukermaa
- 50 g tummaa suklaata
- 1 ps (1,8 g) espressopikakahvijauhetta (Nescafé)
- 4 kananmunankeltuaista
- ¾ dl sokeria
PINNALLE
- hienoa ruokokidesokeria (luomu)
Valmistusohje
1. Kuumenna kattilassa kerma kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään ja paloittele joukkoon suklaa ja lisää espressojauhe. Sekoita, kunnes seos on tasaista.
2. Sekoita kulhossa keltuaiset ja sokerit. Kaada joukkoon kuuma kermasuklaaseos ja sekoita tasaiseksi.
3. Valuta seos mataliin annosvuokiin. Nosta vuoat uunipellille ja valuta pellille varoen kiehuvaa vettä 2/3 vuokien korkeudesta.
4. Kypsennä 125-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Nosta vuoat jäähtymään. Peitä jäähtyneet vuoat kelmulla ja anna vetäytyä vähintään muutaman tunnin tai yön yli jääkaapissa.
5. Viimeistele vanukkaat ripotte- lemalla pinnalle ruokokidesokeri. Paahda karamellimainen, rapea pinta kaasupolttimella tai käytä nopeasti kuumien grillivastusten alla.
Kokeile myös muita mokkareseptejä:
Mokka-suklaa -suukot Espressoboston Affogato espresso-kinuskikastikkeella Irish Coffee -kahvileivokset Ruoka.fi: Suklaa-mokkatorttu