Reseptit
yli 60 min
12
Kiitos

Suklaakakku aprikoosihillolla

Ainekset

Lisää kauppalistalle
200 g voita
4 kpl kananmunia
2.5 dl tummaa sokeria
3.5 dl ydinspelttiä
2 tl leivinjauhetta
100 g taloussuklaata
0.5 dl kermaa

kuorrutus:

200 g taloussuklaata
0.5 dl kermaa
50 g valkosuklaata
1 rkl kahvia tai kermaa

(täytteeksi:)

aprikoosihilloa

Valmistusohje

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat voivaahtoon yksitellen koko ajan sekoittaen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe sekä suklaarouhe, lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita kevyesti.
  2. Lusikoi taikina voideltuun ja mannasuurimoilla leivitettyyn 2-3 litran vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alaosassa noin 50 minuuttia.
  3. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään. Halutessasi voit halkaista kakun kahteen osaan ja täyttää aprikoosihillolla.
  4. Kuumenna ½ dl kermaa ja sekoita tumma suklaa paloina joukkoon. Pidä kulhoa vesihauteessa kunnes suklaa on sulanut. Sekoita kiiltävän tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakulle.
  5. Sulata valkosuklaa kuumaan kahviin, sekoita ja valuta viiruiksi tumman kuorrutuksen päälle. Vedä heti veitsellä viirujen yli raidat, jolloin suklaat sekoittuvat marmorimaiseksi. Tasaa reunat ja anna jähmettyä. Kuorrutusta saa valua myös kakun reunoille.
  6. Tarjoa kakku tuoremarjasurvoksen tai valmiin marjakastikkeen kanssa.
  • Vihje: Suklaat voit sulattaa myös mikrossa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suklaakakku aprikoosihillolla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X