Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sydänsurujen kakku

Sydänsurujen kakku on supersuklainen unelma ja kahvipöydän hitti. Mehevä kahvikakku höystetään suklaahipuin ja kuorrutetaan valkosuklaalla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Sydänsurujen kakku

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl sokeria
  • ¾ dl sokeroimatonta tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 150 g voita sulatettuna
  • 250 g maitorahkaa
  • ½ dl maitoa
  • 2 dl valkosuklaa- ja maitosuklaahippuja

Voitelu

  • 1 rkl voita
  • 2 rkl korppujauhoja

Kuorrute

  • 100 g valkosuklaata
  • 2-3 rkl strösseleitä, pakastekuivattuja vadelmia tms.

Valmistusohje

Sydänsurujen kakku valmistuu helposti näin:

  1. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon kananmunat.
  2. Kaada sekaan maito, sulatettu voi, rahka ja suklaahiput. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteidessa uunissa noin tunti. Anna jäähtyä. 
  4. Valmista kakun kuorrute. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä. Kuorruta sydänsurujen kakku suklaalla ja haluamillasi koristeilla,kuten strösseleillä tai pakastekuivatuilla vadelmilla. 

Vinkki! Tarjoa sydänsurujen kakku kahvipöydässä kaakaon kera.

sydänsurujen kakku
Sydänsurujen kakku on suklaanystävän unelma.

Lue myös Anna.fi: Jauhoton suklaa-kahvikakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sydänsurujen kakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.