Sydänsurujen kakku
Sydänsurujen kakku on supersuklainen unelma ja kahvipöydän hitti. Mehevä kahvikakku höystetään suklaahipuin ja kuorrutetaan valkosuklaalla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
- Kasvis
Ainekset
Sydänsurujen kakku
- 5 dl vehnäjauhoja
- 4 dl sokeria
- ¾ dl sokeroimatonta tummaa kaakaojauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
- 150 g voita sulatettuna
- 250 g maitorahkaa
- ½ dl maitoa
- 2 dl valkosuklaa- ja maitosuklaahippuja
Voitelu
- 1 rkl voita
- 2 rkl korppujauhoja
Kuorrute
- 100 g valkosuklaata
- 2-3 rkl strösseleitä, pakastekuivattuja vadelmia tms.
Valmistusohje
Sydänsurujen kakku valmistuu helposti näin:
- Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon kananmunat.
- Kaada sekaan maito, sulatettu voi, rahka ja suklaahiput. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteidessa uunissa noin tunti. Anna jäähtyä.
- Valmista kakun kuorrute. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä. Kuorruta sydänsurujen kakku suklaalla ja haluamillasi koristeilla,kuten strösseleillä tai pakastekuivatuilla vadelmilla.
Vinkki! Tarjoa sydänsurujen kakku kahvipöydässä kaakaon kera.
Lue myös Anna.fi: Jauhoton suklaa-kahvikakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sydänsurujen kakku