Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Appelsiini-kuivakakku

Appelsiini-kuivakakku on kaikkea muuta kuin kuiva, kun kostutat sen sokerisella sitrusliemellä. Kahvipöydän klassikko on kaikkien mieleen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Appelsiini-kuivakakku

  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 ½ tl vaniljatahnaa
  • 3 kananmunaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl mantelijauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 ½ tl jauhettua pomeranssia
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl sitrusmehua (noin 1⁄2 appelsiinin ja 1 ison sitruunan)

Voitelu

  • 1 rkl voita
  • 2 rkl korppujauhoja

Kostutus

  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl sitrusmehua (noin 1⁄2 appelsiinin ja 1 ison sitruunan)

Valmistusohje

Appelsiini-kuivakakku valmistuu helposti näin:

  1. Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen huolella vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan appelsiininkuoriraasteen ja sitrusmehun kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Valuta taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, noin 1,2 litran kuivakakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kuumenna kostutusliemi kattilassa niin, että sokeri sulaa.
  3. Nosta appelsiini-kuivakakku jäähtymään ritilän päälle 10 minuutiksi. Kumoa ja valuta tai sivele pullasudilla varovaisesti lämpimän kakun pintaan kostutuslientä vähän kerrallaan imeyttäen. Anna kakun jäähtyä kokonaan.

Vinkki! Tarjoa appelsiini-kuivakakku vaahterasiirappi-mantelilatten kanssa.

appelsiini-kuivakakku
Appelsiini-kuivakakku on kaikkea muuta kuin kuiva, kun kostutat kakun sitrusliemellä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 3/2024.

Lue myös Anna.fi: Appelsiinikakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiini-kuivakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.