Appelsiini-kuivakakku
Appelsiini-kuivakakku on kaikkea muuta kuin kuiva, kun kostutat sen sokerisella sitrusliemellä. Kahvipöydän klassikko on kaikkien mieleen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Appelsiini-kuivakakku
- 200 g huoneenlämpöistä voita
- 2 dl sokeria
- 1 ½ tl vaniljatahnaa
- 3 kananmunaa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl mantelijauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 ½ tl jauhettua pomeranssia
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 dl sitrusmehua (noin 1⁄2 appelsiinin ja 1 ison sitruunan)
Voitelu
- 1 rkl voita
- 2 rkl korppujauhoja
Kostutus
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl sitrusmehua (noin 1⁄2 appelsiinin ja 1 ison sitruunan)
Valmistusohje
Appelsiini-kuivakakku valmistuu helposti näin:
- Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen huolella vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan appelsiininkuoriraasteen ja sitrusmehun kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Valuta taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, noin 1,2 litran kuivakakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kuumenna kostutusliemi kattilassa niin, että sokeri sulaa.
- Nosta appelsiini-kuivakakku jäähtymään ritilän päälle 10 minuutiksi. Kumoa ja valuta tai sivele pullasudilla varovaisesti lämpimän kakun pintaan kostutuslientä vähän kerrallaan imeyttäen. Anna kakun jäähtyä kokonaan.
Vinkki! Tarjoa appelsiini-kuivakakku vaahterasiirappi-mantelilatten kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 3/2024.
Lue myös Anna.fi: Appelsiinikakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Appelsiini-kuivakakku