Suklaakreemi
Suklaakreemi on suussasulavan samettista, sanalla sanoen täydellistä. Suklaakreemi sopii esimerkiksi kakkujen tai kuppikakkujen kuorruteeksi levitettynä tai pursotettuna.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 1 annos
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Suklaakreemi
- 400 g tummaa suklaata
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 3 rkl kuumaa vettä
- 350 g huoneenlämpöistä voita
- 2 dl tomusokeria
- 200 g huoneenlämpöistä maustamatonta tuorejuustoa
Valmistusohje
Suklaakreemi valmistuu helposti näin:
- Sulata 400 grammaa tummaa suklaata ja jätä sivuun jäähtymään.
- Sekoita keskenään kolme ruokalusikallista kaakaojauhetta ja kolme ruokalusikallista kuumaa vettä. Jäähdytä.
- Vaahdota 350 grammaa huoneenlämpöistä voita ja kaksi desilitraa tomusokeria kuohkeaksi.
- Lisää suklaasula, kaakaojauheseos ja 200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponejuustoa kulhoon.
- Vatkaa seos pehmeäksi ja kuohkeaksi.
Vinkki! Käytä suklaakreemi kakkujen, kuppikakkujen tai muffinien kuorruteena levitettynä tai pursotettuna.
Lue myös Anna.fi: Ulla Svenskin kuorrutetut pikkuleivät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaakreemi